İlber Ortaylı'nın Mülteci Açıklaması Olay Yarattı!

TAKİP ET

Ülkemizde son zamanlarda gündemde olan mülteci tartışmaları konusuyla ilgili Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan olay yaratan açıklama geldi. İlbet Ortaylı'dan olay yaratan ' Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var' sözleri.

Reklam
Reklam

Katılmış olduğu bir canlı yayın programında Prof. Dr. İlber Ortaylı özellikle son zamanlarda tartışmalara yol açan mülteci konusu ile ilgili “ Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var, yaşlanıyoruz” açıklamasında bulunarak “ Nüfusun entegrasyonundan söz edemeyiz” dedi.

A Haber’de katılmış olduğu bir canlı yayın programında son zamanların gündemi olan mültecilerle ilgili tartışma konusu hakkında açıklamalar yaptı. İlber Ortaylı’nın canlı yayın programında mülteci tartışma konusu hakkında şu açıklamasının satır başları:
“ Başımızda bir mülteci sorunu var. 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım. Burada Suriyelilerin kaçı nasıl gider? Ne bunları atalım ne bunların hepsini tutalım. Nüfusun entegrasyonundan söz edemeyiz. Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var, yaşlanıyoruz. Bizi kültürel azınlıklarımız koruyacak. Afganlar olmasın diyenler var. Senin bağında bahçende meyveyi kim toplayacak, hayvanlara kim bakacak?"