İlk cemre düştü mü, ne zaman düşecek? 2022 Toprağa, havaya ve suya cemre düşme tarihleri

TAKİP ET

Ülkemizde yaşanan soğuk havalardan sonra vatandaşlar havaların ne zaman ısınacağını araştırmaya başladı. Havaların ısınması anlamına gelen cemre düşmesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cemrelerin ne zaman düşeceği, cemre tarihleri merak ediliyor. Peki, İlk cemre düştü mü? İlk cemre nereye düşecek? Cemreler ne zaman düşecek? 2022 Cemre tarihleri ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan soğuk havalardan sonra vatandaşlar sıcak havaları özledi. Hava sıcaklıklarının ne zaman artacağı merak eden vatandaşlar cemre tarihlerini araştırıyor. Havaların ısınacağını gösteren cemrelerin ne zaman düşeceği merak ediliyor. Cemrelerin düşmesinden sonra yavaş yavaş ısınmaya başlayan havalar ilkbaharın geldiğinin göstermektedir. Vatandaşlar cemrelerin ne zaman düşeceğini, cemre tarihlerini merak ediyor.  Peki, İlk cemre düştü mü? İlk cemre nereye düşecek? Cemreler ne zaman düşecek? 2022 Cemre tarihleri ne zaman?  İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

 

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ? TOPRAĞA, HAVAYA VE SUYA CEMRE DÜŞME TARİHLERİ 2022​

Türkiye aylardır soğuk havanın etkisi altında. Yurdun batısından doğusuna yağmur ve kar yağışları görülüyor. Soğuk havalar içimizi üşütürken sıcak havaların hayalini kurmaya başladık. Hava sıcaklıklarının ne zaman artacağı merak eden vatandaşlar cemre tarihlerini araştırıyor. Havaların ısınacağını gösteren cemrelerin ne zaman düşeceği merak ediliyor. Cemrelerin düşmesinden sonra yavaş yavaş ısınmaya başlayan havalar ilkbaharın geldiğinin göstermektedir. Şubat ayına girilmesiyle birlikte cemre düşme tarihleri de merak konusu oldu.

Mart'a sayılı günler kala havalar ne zaman ısınacak sorusunun yanıtı cemrelerin düşmesinde yer alıyor. Ateş ve kor anlamına gelen cemre her yıl Şubat ayı sonunda başlayan takvime göre; önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. Bu sene çetin geçen kış şartlarından sonra sıcak havalarla birlikte birazcık içimizin ısınması hayalini kurar olduk. Sırasıyla düşecek olan üç cemrenin ne zaman düşeceği ve cemre tarihleri Şubat ayı ile birlikte merak edilmeye başladı. Aramalar hız kazanırken sizler için konuyu araştırdık.  

 

2022 İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, bahar bayramı olarak bilinen "Nevruz"un habercisidir. Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. 2022 yılının ilk cemresi,19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek. İkinci cemre ise 26-27 Şubat tarihlerinde suya düşecek. Son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.

 

CEMRE DÜŞME TARİHLERİ NE ZAMAN?

Toplumumuzda havaların ısındığının habercisi olarak cemrelerin düşmesi görülmektedir. Baharı habercisi olan cemreler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor.

Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer. Cemrelerle birlikte hava sıcaklıklarının artması beklenmektedir.

2022 Cemre tarihleri 2022 cemreler ne zaman düşecek havalar ısınacak mı ilk cemre ne zaman düşecek