İlk elektrikli SUV konsepti Honda'da! Honda Prologue sade tasarımıyla karşınızda!

TAKİP ET

Honda, ilk elektrikli SUV konseptine sahip Prologeu'u 2024 yılında piyasaya sürecek. İlk kez Honda Prologue'u tanıttı. Honda şirketi, yaklaşan SUV'un detaylarına çok değinmedi, fakat Prologue ile birlikte Honda'nın geleceğe dair planlarından bahsetti. İşte Honda'nın açıklamasına dair detaylar…

Reklam
Reklam

Otomobil sektörünün bir elektrik dönüşümü içinde olduğu dönemlerde şirketlerin elektrikli otomobil üretimi de her geçen gün hızla artıyor. Şimdi Honda, düzenlediği etkinlikte geleceğe yönelik planlarından ve 2024 yılında ilk elektrikli SUV modeli olan Prolohue’un konsept tasarımını anlattı. Marka diğer SUV modellerine benzediğini, ancak ultra sade bir tasarım olacağını belirtti.
Yeni SUV’un özelliklerinden bahsetmeyen Japon yetkililer, gerçek bir görüntü ya da video sunmadı. Dijital ortamda hazırlanan konsept görüntüsü ile tanıtım yapıldı. Honda Prologue’un bu görüntüleri yaklaşık olarak nasıl bir tasarımla kullanıcılarını buluşturacağını göstermiş oldu. Yaklaşmakta olan Honda SUV’a dair detaylar…

İşte Honda’nın ilk elektrikli SUV modeli



Honda yetkililerinin yaptığı açıklamada, bu SUV’un tasarımını General Motors mühendisleriyle birlikte yaptığını açıkladı. Tasarım ayrıntılarına bakıldığı zaman oldukça sade bir tasarımın bizi karşıladığını görüyoruz. Sadece kapalı ızgara yapısı dahi bu SUV’un elektrikli olduğunun göstergesi. Tasarlanan aracın ince şerit  LED farları da dikkat çeken detaylardan birisi.
Honda’nın geleceğe dair planlarında 2030 yılının da işaret edildiği ortaya çıkıyor. 2030 yılına kadar 30 yeni elektrikli otomobil çıkarmak gibi bir hedefleri var. Fakat başlangıçta biraz daha üst segment modeller tanıtılacak gibi gözüküyor. Çünkü yapılan açıklamalara göre uygun elektronik arabalara ulaşılacak tarih 2027 yılı gibi gözüküyor.