İlk hafta hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik ve gebelik belirtileri

TAKİP ET

Anne olmanın hayallerini kuran kadınların aklındaki en önemli sorulardan bir tanesi şüphesiz hamilelik ve gebelik belirtileridir. Peki ilk hafta hamilelik belirtileri nelerdir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Anne olmanın hayalini kuran milyonlarca kadının aklındaki en önemli sorulardan birisi şüphesiz hamilelik ve gebelik belirtileridir. Kadından kadına değişebilecek olan hamilelik ve gebelik belirtilerinin neler olduğu bir çok kadının gündeminin üst basamaklarında yer alan konulardan birisi olarak dikkat çekiyor. İlk hafta hamilelik belirtileri de arama motorlarını en çok meşgul eden konular arasında yer alarak ön plana çıkıyor. Peki ilk hafta hamilelik belirtileri nelerdir?
İlk Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik anlamına gelen belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak görülen belirtilerden birisi adet gecikmesi veya bir diğer adıyla adet olmamaktır. Fakat bu durum her zaman hamilelik anlamına gelmemektedir. Aşırı stres ve hava değişimi de kadınlarda adet gecikmesine neden olabilmektedir.
Hamilelik ve gebelik belirtilerinden birisi de kadınların vajinasından beyaz bir sıvı gelmesidir. Vajinadan gelen akıntılar genellikle olağan dışı zamanlarda yaşanmaktadır. Fakat bu durum da hamileliğin kesin bir göstergesi değildir. 
Kadınların sık sık idrar yapması da hamilelik belirtilerinden sayılabilmektedir. Anne adayı eğer idrar yaparken yanma ve ağrı tarzında belirtilerle karşı karşıya kalıyorsa bu durum erken hamileliğin habercisidir. Bu durumların görülmesi halinde kişinni mutlaka bir hastaneye başvurarak gebelik testi yaptırması gerekmektedir. 
İlk hafta hamilelik belirtileri genellikle yorgunluk, düzensiz uyku veya aniden bastıran uykudur. Bu tür belirtileri yaşayan kadınlar yüksek ihtimalle hamiledir. 
Hamilelik Ne Zaman Belli Olur?
Anne adaylarının merak ettiği sorulardan bir tanesi de hamileliğin ne zaman belli olduğudur. Cinsel ilişkiye girdikten sonra hamile kalınma süresi adet döngüsüne ve kadın yumurtasının döllenme süresine bağlı olarak değişmektedir. 
Gebelik hesaplama için tıklayınız

hamilelik ve gebelik belirtileri ilk hafta hamilelik belirtileri hamilelik