İlk kez bu yıl yapılıyor! Bakanlıktan anaokuluna giden çocuklara yardım

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atıyor. Sosyal yardım alan ailelere bakanlık tarafından anaokulu yardımı verilecek. Başvuru şartı da aranmıyor.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık canlı yayında yeni sosyal yardım açıklaması yaptı. Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile anaokuluna giden çocuklara yardım verilecek. Bakan Yanık, başvuru şartı ya da takip olmadan sosyal yardım alan tüm ailelerin çocuklarına anaokulu yardımı verileceğini duyurdu.

1 Milyon çocuk yararlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile bu yıl ilk kez yapılacak olan uygulama kapsamında sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının ilkokula kaydettirilmesi halinde devletten sosyal yardım verileceği bildirildi. Bakanlık, herhangi bir başvuru şartı aramıyor. Sadece ailelerin çocuklarını anaokuluna ya da anasınıfına kaydettirmeleri yetiyor.

Ödemeler bu ay başlayacak

Bu sabah saatlerinde bir TV kanalında canlı yayına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin tarihini de duyurdu. Anaokulu ve anasınıfı yardımı olarak verilecek ödemelerin bu ayın ikinci haftasında başlayacağını bildirdi. Bakan Yanık, ödemelerin hane başına değil çocuk başına verileceğini bildirirken tam 1 milyon çocuğun faydalanmasını beklediklerini dile getirdi.