İlker Aycı istifa mı etti?

TAKİP ET

THY'nin yönetim kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan İlker Aycı'nın görevinden istifa ettiği söylenmektedir. İlker Aycı'nın görevi bırakıp bırakmadığı araştırılmaktadır. İlker Aycı istifa etti mi? Bu haberimizde İlker Aycı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte İlker Aycı hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

İlker Aycı, özellikle Kazakistan'da yaşanan olaylar sırasında ülke içinde engellemesi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle uzun süredir gündemde. İlker Aycı'nın görevinden istifa ettiği iddia edildi. İlker Aycı istifa etti mi?

İlker Aycı'nın hayatı 

1971 yılında İstanbul'da doğan  İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1995 yılında İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi eğitimi alan Aycı, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Profesyonel iş hayatına 1994 yılında başlamış ve Kurtsan İlaçları A.Ş. adı altında çalışmıştır. ve Universal Dış Ticaret A.Ş.'de Aycı, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a danışmanlık yaptı.   AYCI, sigorta sektörüne 2005 yılında Başak Sigorta Genel Müdürü olarak girmiş ve 2006 yılında Güneş Sigorta'nın yönetimini devralmıştır. 2011 yılında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı'na getirildi. 2013-2015 yılları arasında 130 ülkeden 170'den fazla yatırım ajansının üyesi olduğu Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin (WAIPA)  Başkan Yardımcısı ve ardından Başkan olarak görev yaptı.

Halen TİM Hizmet İhracatçıları Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu, Türk Hava Yolları Spor Kulübü gibi kuruluşların yönetim ve kontrol mekanizmalarının bir parçası olan Aycı, aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın Türkiye ABD,  Brezilya, Kanada ve İngiltere'deki temsilciliğini de kurum bünyesinde iş danışmanlığı yapmaktadır. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)  ve Turkey-USA. Turkey-Brazil, Turkey-England İş Konseyleri'nin yönetim kurulu üyesidir.   İlker Aycı, 2015. yılından bu yana Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aycı, İhracatçı Birlikleri'nden Futbol Federasyonu'na ve THY'ye kadar 17 birlik  federasyon, konsey, dernek ve federasyonda görev yapıyor.

İlker Aycı İlker Aycı istifa mı etti