İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler geldi. Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, hükümete sert sözlerle yüklendi. Ciddi bir yönetim krizi yaşandığını söyleyen İmamoğlu, 'Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler geldi. Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, hükümete sert sözlerle yüklendi. Ciddi bir yönetim krizi yaşandığını söyleyen İmamoğlu, ‘Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz’ ifadelerini kullandı. İstanbul Halk Ekmek’in dördüncü fabrikasının açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmayla gündeme bomba gibi düştü. CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı açılış töreninde konuşma yapan İmamoğlu, hükümete sert sözlerle yüklendi ve yönetimi eleştirdi. İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar…

İmamoğlu’ndan Hükümete Sert Eleştiri

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümete sert sözlerle yüklendi. Ülkede ciddi bir yönetim krizi olduğunu söyleyen İmamoğlu, ‘Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor. Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz. Türkiye ve İstanbul’da resmi gıda enflasyonu yüzde 90’ın üzerine çıkmış durumda. Her şey özellikle de temel yiyeceklerimiz ateş pahası. Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açlığı ve sefaleti de görmezden geliyorlar. Vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar. Çaresizliklerini de bize ve bizim İstanbul’a yaptığımız hizmetlere saldırarak kapatmaya çalışıyorlar. 

‘Kalıcı Adımlar Atıyoruz’

150 günde 150 proje isimli açılışlar, temel atma maratonundan bahsettiğini söyleyen İmamoğlu, bahsedilen projeler maratonunun ikinci gününde olunduğunu aktardı. İlk günden bu yana 16 milyonun yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarına vurgu yapan İmamoğlu, ‘Bu aziz milletin tek kuruşunu asla israf etmeden, yıllarca ihmal edilmiş sorunların çözümüne odaklanıyor, bu şehirde ihanete son vererek kalıcı adımlar atıyoruz. İşte bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesinin yüzde 42’sini yatırımlara ayırdık. Bir başka ifadeyle, 2021 yatırım bütçemizi bu yıl tam olarak ikiye katladık. Bütçemizin aslan payını çeyrek yüzyıldır ihmal edilmiş raylı sistemle alıyor. O yüzden 2022 yılı bütçemizi bir yatırım bütçesi olarak tanımlıyoruz.’ ifadelerini kullandı.