İmza beyannamesi nedir, ne işe yarar? 2022 noter imza beyannamesi ücreti ne kadar oldu?

TAKİP ET

Yeni yıl sonrasında noter imza beyannamesi ücretleri merak ediliyor. 2022 yılı noter imza beyanname ücretlerinin belli olmanın ardından beyanname ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, imza beyannamesi nedir, ne işe yarar? 2022 noter imza beyannamesi ücreti ne kadar oldu? İşte, noter imza beyannamesi ücretleri...

Reklam
Reklam

Yeni yıl sonrasında noter imza beyannamesi ücretleri merak ediliyor. 2022 yılı noter imza beyanname ücretlerinin belli olmanın ardından beyanname ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Buna göre; noter işlemleri sonrasında ödeme yapılacak beyanname ücretleri ve diğer rakamlar üzerinde çok büyük bir artış gerçekleştirilmedi. Yıllık genel zam oranlarıyla kıyaslandığında noter için vatandaşların cebinden çıkacak tutar, geçen yılda olduğu gibi bu yılda çok beklenen yükselmeyi göstermedi. 

Güncel noter imza beyanname ücreti 

Noterlerde gerçekleştirilen zamlar, genellikle yılın birinci çeyreğinin sonu ya da ikinci çeyreğinin başında gerçekleştirilir. Yani yapılacak olan zamlar, Mart ayının sonlarıyla Nisan ayının başına denk gelecektir.  

Bu tarihlerden sonra zam oranları ise, her yıl olduğu gibi %5-%10 seviyelerinde bir artışla yenilenmesi beklenmektedir. 

Noter i̇mza beyannamesi ücreti yeni yıl zamlı fiyatları olarak şu şekilde açıklanmaktadır: 

Mart ayının sonlarına kadar 82-103 TL aralığında noter imza beyannamesi ücreti çıkacaktır. 

Yeni zamlardan sonra yani nisan ayı sonrası için 95-115 TL aralığında imza beyannamesi ücreti zamlı olarak yansıyacaktır. 

Noter imza beyannamesi için gerekli evraklar 

Noter imza beyannamesi ücretini ödeyip belgenin alınabilmesi için birkaç evrak istenilmektedir. Eğer istenilen belgeleri temin edemezseniz imza beyannamesi alma durumunuz ortadan kalkıyor. Noter imza beyannamesi almak için gerekli evraklar şu şekildedir: 

    İmza örneğiniz, 

    Nüfus kayıt belgeleriniz (bu belge e-devlet nüfus kayıt belgesi üzerinden temin edilebilir) 

    Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgeniz ya da yerine geçen ehliyet ya da pasaport 

İmza beyannamesi nedir? 

İmza beyannamesi, imzanızın doğruluğunu ispatlamak için ya da resmi işlemlerde prosedür gereği istenen evraklardan bir tanesidir. Bu belgeler genellikle resmî evrak işlemlerinde yoğun olarak kullanılır. Şirketler için imza sirküsü adı altında olan bu evrak, bireysel olarak imza beyannamesi olmaktadır. 

İmza beyannamesi ne işe yarar? 

Genel olarak resmi ve kurumsal şirketlerle olan işlemler de imzanızı resmiyet altında almakta kullanılır. Bu belgeler noter aracılığıyla sağlandığı için, bir nevi imzanızı resmiyette onaylamış olursunuz. Şirketler arası anlaşmalar ve sözleşmeler için de ayrıca kullanılmaktadır.  

Noter i̇mza beyannamesi ücreti kartla ödenebilir mi? 

Noterde kredi kartıyla ödeme yapılmamaktadır. Fakat banka kartıyla ödeme yapmak ise mümkündür. Herhangi bir banka kartıyla tek sefer de ödeme işlemleri yapabilir ve işlemleri tamamlayabilirsiniz. 

Noter i̇mza beyannamesi geçerlilik süresi ne kadar? 

Noterlerden aldığınız imza beyannamelerinin geçerlilik süresi 3 yıl olarak geçmektedir. Bu tarih, imza beyannamesini aldığınız tarih ile başlayıp 3 yıl sonra aynı gün geçerliliğini yitirmektedir. Ayrıca ileri tarihli bazı işlemler için, geçerlilik süresinin bitmesine yakın olan imza beyannameleri kabul edilmeyebilir.

İmza beyannamesi İmza beyannamesi nedir İmza beyannamesi ne işe yarar noter imza beyannamesi nedir noter imza beyannamesi ücretleri noter imza beyannamesi ücreti ne kadar 2022 noter imza beyannamesi ücreti