ING Bank hesabı nasıl açılır? ING Bank hesap açma ve kapatma işlemleri

TAKİP ET

Türkiye'nin önde gelen özel bankalarından biri olan ING Bank ile çalışmak isteyen kişiler ING Bank hesabı nasıl açılır araştırıyor. Haberimizin devamında ING Bank hesap açma ve kapatma işlemlerine dair bilgilere yer verdik.

Reklam
Reklam

Ödemelerinizi banka üzerinden kolaylıkla yapabilmek ve bankacılık hizmetlerinden yararlanabilmek için bir banka hesabınızın olması gerekir. Bunun için dilediğiniz bankadan hesap açtırabilir ve sunulan kredi kartı ve kredi gibi tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bankadan memnun kalmadığınızda ya da hesabınızı kullanmak istemediğinizde de hesap kapattırmak mümkündür. Bu kapsamda en çok tercih edilen bankalardan biri ING Bank’tır. ING Bank’tan hesap açtırabilir ve ayrıcalıklı kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
ING Bank hesabı nasıl açılır?
ING Bank müşterisi olmak için bankadan hesap açtırabilirsiniz. Bunun için bankanın talep ettiği herhangi bir belge yoktur. 18 yaşından büyük herkes dilediği zaman hesap açtırarak bankanın ayrıcalıklarından faydalanabilirler.
ING Bank müşterileri, şubelerin yanı sıra internet ve mobil bankacılıktan da faydalanabilmektedir. Bu kanallar aracılığıyla bankaya gitmeye gerek kalmadan hesap bilgilerini sorgulayabilir, para transferleri yapabilirsiniz.
ING Bank’tan hesap açtırmak için herhangi bir ING şubesine giderek yetkili kişiye hesap açtırmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kimlik bilgileriniz ile internet üzerinden e-Turuncu hesap da açtırabilirsiniz. Başvurular www.ing.com.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. Burada belirtilen tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız halinde, kartınız 10 gün içerisinde iletişim adresinize teslim edilecektir.
ING mobil ile hesap nasıl açılır?
ING Bank müşterisiyseniz internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden de kolaylıkla hesap açabilirsiniz. ING Mobil’den hesap açmak için akıllı telefonunuza uygulamayı indirmeniz ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekir. Hesabınıza girdiğinizde menü bölümünden ‘’Hesaplar’’ bölümüne girin. Açılan sayfada sağ üstte bulunan ‘’+’’ simgesine tıkladıktan sonra açabileceğiniz hesap kategorileri listelenecektir. Buradan açmak istediğiniz hesap türünü seçtikten sonra yeni hesabınız açılacaktır.
ING Bank hesabı nasıl kapatılır?
ING Bank ile artık çalışmak istemiyorsanız hesabınızı kapatabilirsiniz. Bunun için öncelikle hesabınızın işleme uygun olması gerekmektedir. eğer hesabınızda para bulunuyorsa, bu parayı başka bir hesaba aktarmanız ya da çekmeniz gerekir. Ayrıca hesabınıza tanımlı otomatik ödeme talimatı varsa, bu işlemi de iptal ettirmelisiniz. Bu unsurlar ortadan kalktığında hesabınızı kapatabilirsiniz.
ING Bank şubeden hesap kapatma
ING hesabınızı kapatmak için şubelere de başvurabilirsiniz. Bankada işlem sıranız geldiğinde görevli kişiye hesabınızı kapatmak istediğinizi söyleyerek işlemleri başlatabilirsiniz. Görevli bu işlem için yalnızca nüfus cüzdanı talep eder ve hesabın kapatılmaya uygun olup olmadığını kontrol eder. Hesabın uygun bulunması durumunda banka işlemleri başlatır. Bu sırada sizden hesap kapama başvurusu için bir dilekçe ile talebinizi iletmeniz tavsiye edilir.
ING Bank örnek hesap kapatma dilekçesi
                                               ……………………..ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
ING Bank …………….. şubesinden açtırmış olduğu …………… numaralı banka hesabımın kapatılmasını talep etmekteyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Adres
                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                       …/…/20…                                                                                                                       
                                                                                                                                        Ad-Soyad
                                                                                                                                              İmza
ING Bank mobil bankacılık ile hesap kapatma
ING Bank hesabınızı mobil uygulama üzerinden de kapatabilirsiniz. Bunun için uygulamaya giriş yaparak ‘’Hesaplarım’’ bölümüne tıklayın. Burada kapatmak istediğiniz hesabın üzerine tıkladığınızda bir menü açılacaktır. Menünün sonunda yer alan ‘’Hesabı kapat’’ seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra uygun bulunması durumunda hesabınız kapatılacaktır.
 

ing bank hesap açma ing bank hesap kapatma