İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevini bırakıyor!

TAKİP ET

İngiltere'de siyasi kriz devam ediyor. Sağlık Bakanı ve Maliye Bakanı'nın peş peşe istifaları sonrasında başka bir istifa haberi daha geldi. Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın yerine getirilen Nadhim Zahawi göreve başladıktan 36 saat sonra istifa etti. Eğitim Bakanı da istifa depremi ne eklenirken İngiliz basınında Başbakan Boris johnson'ın da istifa edeceği haberleri yapılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… İngiltere'de peş peşe istifa depremleri devam ediyor. Kabinede önce sağlık bakanlığı ve maliye bakanı ardından da Eğitim Bakanı istifa etti. Istıfa eden Maliye Bakanı'nın yerine getirilen Nadhim Zahawi de Göreve başladıktan 36 saat sonra Görevi bıraktığını duyururken başta bakanlar olmak üzere İngiltere başbakanı Boris Johnson’a istifa çağrıları yapıldı. Boris Johnson önce istifa etmeyeceğini ve Meydan okuyacağını söylemişti ancak İngiltere basını Johnson'ın istifa edeceğini yazdı.

Bakanlar peş peşe görevlerini bıraktı

İngiltere'yi sarsan istifa depremi sağlık bakanı ve Maliye Bakanı'nın istifası ile başladı. Sağlık Bakanı Sajid Javid ile Maliye Bakanı Rishi Sunak Başbakan Johnson'a güven duymadıklarını ve vicdani olarak görevlerine devam edemeyeceklerini söyleyerek görevlerini bıraktıklarını duyurdu. Bakanların istifa kararı sonrasında Maliye Bakanlığına Nadhim Zahawi getirildi. Ancak yeni maliye bakanı da görevde sadece 36 saat kaldı ve görevini bıraktığını açıkladı. İngiltere'de istifa eden son bakan ise Eğitim Bakanı oldu.

Boris Johnson istifa edecek

Başta bakanlar olmak üzere İngiltere vatandaşlarının da istifasını beklediği Boris Johnson'ın istifa etmeye niyeti olmadığı açıklanmıştı. Ancak bugün İngiltere basınında yer alan haberlere göre İngiltere başbakanı Boris Johnson istifa etmeye hazırlanıyor. Henüz İngiltere başbakanının istifası konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.