İngiltere'den Rusya'ya yaptırım! Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını durduracak

TAKİP ET

İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng yaptığı açıklamasında İngiltere'nin yılsonuna kadar Rusya'dan aldıkları petrol ve petrol ürünleri ithalatını aşamalı olarak durduracaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlangıcının 13'üncü gününde çok sayıda ülkeden Rusya’ya karşı yaptırım haberleri gelmeye başlamıştı.İngiltere'den de Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklanmaya başladı. İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İngiltere'nin yılsonuna kadar Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını aşamalı olarak durduracağını açıklarken, Rusya'nın petrol ihtiyacının yüzde 8'inin Rusya'dan ithalat yoluyla karşılandığı aktarıldı. Kwarteng açıklamasında, “Bu geçiş, piyasaya, işletmelere ve tedarik zincirlerine, Rus ithalatını ikame etmek için fazlasıyla yeterli zaman verecektir” dedi.
Petrol Görev Gücü şirketlerle birlikte çalışacak
Öte yandan alınan bu yaptırım ile işletmelerin, tüketicilerin bu karardan etkilenmemesi ve sorunsuz bir geçiş sağlamak için bu yılı kullanmaları gerektiğine dikkat çeken Kwarteng, “Hükümet ayrıca yeni bir Petrol Görev Gücü aracılığıyla şirketlerle birlikte çalışacak ve onların alternatif tedarik bulması için bu dönemde destekleyecek” dedi.
“İthalatımızın büyük çoğunluğu ABD, Hollanda ve Körfez gibi güvenilir ortaklardan geliyor”

İngiltere'nin önemli bir petrol ve petrol ürünleri üreticisi olduğunu belirten Kwarten, “Önemli rezervlere sahibiz. Rusya'nın ötesinde, ithalatın büyük çoğunluğu ABD, Hollanda ve Körfez gibi güvenilir ortaklardan geldiğini belirtirken,daha fazla tedarik için bu yıl onlarla birlikte çalışılacağını aktardı.
“Rus petrolünün yaklaşık yüzde 70'i şu anda alıcı bulamıyor”
Piyasanın şimdiden dışlamaya başladığını ifade eden Kwarten, Rus petrolünün yaklaşık yüzde 70'inin şu anda alıcı bulamadığını aktardı. İngiltere'nin Rus doğal gazına bağımlı olmadığını ve arzın yüzde 4'ünün Rusya'dan ithalatla karşılandığına değinen Kwarten, “Bunu tamamen sona erdirmek için seçenekler araştırıyorum” dedi.

 

İngiltere Yaptırım Rusya