İngiltere Vizesi nasıl alınır? hangi belgeler gerekiyor?

TAKİP ET

İngiltere, Schengen vize kapsamında olmadığından dolayı İngiltere 'ye gitmek istiyorsanız eğer ayrı bir şekilde vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Peki, İngiltere vize başvurusu nasıl yapılıyor? Hangi belgeler gerekli? sorularının cevaplarını sizin için haberimizde derledik..

Reklam
Reklam

İngiltere, Schengen vize kapsamında olmadığından dolayı İngiltere 'ye gitmek istiyorsanız eğer ayrı bir şekilde vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Vize başvurusu için randevuyu internet üzerinden alıyorsunuz ve randevu tarihinde de gereken bütün evraklarınız ile birlikte eksiksiz ve tam bir şekilde giderek ilgili yere teslim edip başvuru işleminizi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Birden fazla başvuruda bulanabileceğiniz İngiltere vizesi olacağı için de size hangi seçenek en uygun ise ona başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Biz de bu haberimizin içeriğinde sizler için İngiltere vize başvurusu nasıl yapılır? Hangi belgeler gerekiyor? sorularının yanıtlarını paylaşacağız.

İngiltere için vize başvurusu
İngiltere 'ye gitmek için vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız eğer ilk önce resmi internet sitesi üzerinden kendinize bir hesap açmanız gerekiyor. Hesabınızı açtıktan sonra da karşınıza çıkacak formu eksiksiz bir şekilde ve doğru bilgiler ile doldurmalısınız. Formu doldurma işleminin ardından da sistem sizden tarih ile saat seçmenizi isteyecek ve bu şekilde vize başvuru randevunuzu oluşturarak vize için gerekli olan başvuru ücretini de yatırıp İngiltere vize randevunuzu almış olacaksınız. Başvuru işlemleriniz sona erdikten sonra kayıt yaptırırken kullanmakta olduğunuz e - mail adresinize bir takip numarası gönderilecektir. Gönderilen bu numara sayesinde vize başvuru sonucunuzu öğreneceğinizden dolayı bu numarayı asla kaybetmemeniz gerekmektedir. Randevu başvurusu esnasında doldurmuş olduğunuz form ve ödemeyi yapmış olduğunuza dair olan belgenin çıktısını alarak başvuru belgenizin arasına koymanız gerekmektedir.  

İngiltere 'ye gitmek için nasıl vize alınır?
İngiltere için vize alırken dikkatli olmanız gereken ve size çok avantajı olacak birtakım durumlar söz konusudur. Bu durumlar ise şu şekildedir;
* İngiltere için vize başvurusunda bulunurken son 6 ayı içeren banka hesap dökümünüz gereken belgeler arasında yer almaktadır. Ayrıca İngiltere ziyaretinizi karşılayabilecek bir maddi gücünüz olduğunu da göstermek için banka hesabınızda para bulundurmanız sizin için çok büyük bir avantaj olacaktır. 
* Sigortası olan bir işte en az 1 yıl boyunca çalışıyor olmanız İngiltere 'ye gitmek için yapacağınız vize başvurunuzda size kolaylık sağlar. Çalıştığınız şirketten orada çalıtığınızı göterir nitelikte bir belge, gelir belgeniz ile maaş bordronuzu da mutlaka almanız gerekmektedir.
* Pasaportunuz seyahat süresinden sonra da 6 ay boyunca geçerli durumda olmalıdır. Pasaportunuzda daha öncesinden almış olduğunuz bir Amerika ya da Schengen vizeniz var ise bu durum başvurunuzda olumlu bir etki yaratacaktır.
* İngiltere için vize almanız için sicilinizin de temiz olması gerekmektedir.
* Gidiş biletiniz ile dönüş biletinizi, kalacağınız yere ait olan belgeleri de kesinlikle başvuru dosyanızın içine koymanız gerekiyor. 
* İngiltere 'de bir konferans, kurs ya da okul gibi bir etkinliğe ya da kuruma dahil olacaksanız eğer, buraya kayıtlı olduğunuz belgeleri de mutaka dosyada hazır etmelisiniz.
 
İngiltere vizesi için hangi belgeler gerekiyor?
İngiltere vizesi almak için herkesin hazır bulundurması gereken bazı evraklar ve belgeler vardır. Bu belgeler ise şu şekildedir;
* T.C. kimlik fotokopisi
* Geçerli pasaport ( seyahat sonrası da 6 ay boyunca geçerli olacak şekilde )
* Var ise eski pasaportun orjinali
* Size ve ailenize ait olan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
* Vize talep dilekçesi
* Gidiş ve dönüş uçak biletleri
* Kalacağınz otele ait olan rezervasyon bilgileri
* Eğer kullanacak iseniz araç rezervasyon bilgileri
* Son 6 aya ait olan banka dökümünüz ile gelir belgeniz
Yukarıda yer alan maddelerde de söz ettiğimiz şekilde gereken bütün evraklar İngiltere vizesi almanız için gerekli olan evraklardır. Bazı hallerde ise ekstra olarak belge ihtiyacı oluşmaktadır ve bu sebeple de vize başvurusu yapmadan önce o gerekli olan belgeleri de önceden hazır bulundurmanız gerekmektedir. Mesela; öğrenci vizesi alacaksanız eğer öğrenci olduğunuzu gösterir bir belge eklemeniz gerekiyor. Eğitim amaçlı bir okul tarafından kabul almışsanız, ilgili kabul belgenizi de dosyanızın içerisine eklemelisiniz.

İngiltere vizesi için ücretler ne kadar?
İngiltere turist vizesi 6 aylık ya da 2 yıl, 5 yıl ile 10 yıllıktır ve her biri için de istenilen ücret miktarları değişmektedir. İngiltere vize başvurusu için yapılan ödemeler Amerikan doları olarak yapılıyor. Vize başvuruları da ilgili konsolosluklar haricinde yetkilendirilmiş olan vize başvuru şubeleri tarafından yapılıyor.
* 6 ay için İngiltere turist vizesine ödemek zorunda olacağınız miktar tam olarak 113 USD 'dir.
* 2 yıl için İngiltere turist vizesine ödemek zorunda olacağınız miktar tam olarak 429 USD 'dir.
* 5 yıl için İngiltere turist vizesine ödemek zorunda olacağınız miktar tam olarak 780 USD 'dir.
* 10 yıl için İngiltere turist vizesine ödemek zorunda olacağınız miktar tam olarak 978 USD 'dir. 
Yukarıda söz etmiş olduğumuz ücret miktarlarında değişiklikler meydana gelebilir. Vize başvurunuz reddedildiği taktirde ise malesef ki ödemiş olduğunuz vize ücretini geri alamıyorsunuz. Ayrıca, 10 yıl başvuru yapıp da 5 yıl için vize alırsanız eğer yine arada ki fiyat farkını da geri alamıyorsunuz. 

İngiltere vizesi nasıl alınır? İngiltere vizesi için gereken evraklar nedir? İngiltere vizesi için nasıl başvuru yapılır?