İnsan sağlığına zararlı olan giysiler nelerdir?

TAKİP ET

İnsanlar kendilerine yakışan, beğendikleri kıyafetleri üzerlerinde taşımaktan zevk alıyorlar. Kıyafetler renk renk, çeşit çeşit kategorilerde bulunuyor. Lakin bu kıyafetler seçilirken sağlığa zararlı olanlardan uzak durulması gerekiyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Özellikle de modayı takip eden insanlar günlük yaşantılarında kıyafet seçerken modaya ve günün şartlarına uygun olanları seçmektedir. Lakin bunların yanı sıra çoğu insanın giydiği kıyafetin sağlık için ne kadar zararlı olduğu hakkında bir fikri yoktur. Uzmanlara göre bazı kıyafetler insan sağlığı için olumsuz etkilere sebep olmaktadır.
Uzmanların yaptığı araştırmalar kapsamında bazı kıyafetler insan sağlığına oldukça zarar verebilmektedir. Ve bu kıyafetler genel olarak daha çok tercih edilen kıyafetlerdendir. Sağlık açısından tehlike arz eden bu kıyafetlerin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.
Peki insan sağlığına zarar veren kıyafetler nelerdir? İşte zararlı olan kıyafetler:
•    Dar pantolon
•    Topuklu ayakkabı
•    G – string
•    Küpe
•    Omuz çantası
•    Kemer
•    Sentetik kumaştan yapılmış kıyafetler
Dar pantolon insan sağlığına neden zarar verir?

İnsan sağlığına zarar veren giysiler arasında dar pantolon da yer almaktadır. Özellikle kadınların günlük hayatlarında çok sık kullandığı dar pantolonlar, kadınlar için sağlıklarına oldukça zararlıdır. Bu pantolonlar bacakları sıkı bir şekilde kavradığı için bir süre sonra bacaklarda varis oluşumuna ve selülit oluşumuna sebep olmaktadır. Bu tarz sağlık problemleri ile karşılaşmak istemeyen kişiler dar pantolonlardan uzak durmalıdır.
Topuklu ayakkabı insan sağlığına neden zarar verir?

İnsan sağlığına zarar veren kıyafetler arasında topuklu ayakkabı da yer almaktadır. Topuklu ayakkabılar kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şık giyinmeye özen gösteren kadınların günlük hayatta bile tercih ettiği topuklu ayakkabılar aslında sağlıkları için tehlike arz ediyor. Sürekli topuklu ayakkabı giyen kadınlar bir süre sonra kemik çıkıntısı, ayakta şekil bozukluğu ve ayak taban ağrıları gibi sorunlarla karşılaşabilir. Böyle sağlık problemleri ile karşı karşıya gelmek istemeyen kişilerin topuklu ayakkabı kullanımını azaltmaları ya da uzak durmaları gerekmektedir.
G-String insan sağlığına neden zarar verir?

İnsan sağlığına zarar veren giysiler arasında G-String de yer alıyor. Kadınlar, kıyafetleri daha güzel görünsün ve iç çamaşırları belli olmasın diye g-string giymektedirler. Lakin g-string kullanımı oldukça zararlıdır. Devamlı g-string giyen kişilerde vajinal enfeksiyon, iritasyon ve hemoroid gibi rahatsızlıklar görülebilir. Eğer bu sağlık sorunları ile karşılaşmak istemiyorsanız g-string giymemeniz tavsiye edilir.
Küpe insan sağlığına neden zarar verir?

İnsan sağlığına zarar veren giysilerin yanısıra takılarda vardır. Bu takılardan biri ise küpelerdir. Kadınlar için vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer alan küpeler insan sağlığına zarar verebilecek niteliktedir. Özellikle de gösterişli ve ağır küpeler daha çok tercih edilirken daha çok zararlıdır. Büyük ve ağır küpeler sürekli kullanıldığı taktirde kulaklarda bir süre sonra yırtılmalara neden olabilir. Aynı zamanda egzama gibi cilt sorunlarına da yol açmaktadır. Eğer bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız sıklıkla ağır küpeler takmamanızı tavsiye ederiz.
Omuz çantası insan sağlığına neden zarar verir?

Yine vazgeçilmez aksesuarlardan biri olan çantalar arasında omuz çantaları da insan sağlığına zarar vermektedir. Kullanım kolaylığı açısından ve içerisine daha çok malzeme almasından dolayı kadınların sıklıkla tercih ettiği omuz çantaları sağlığa zarar veren unsurlar arasında yer almaktadır. Tek omuz desteği ile taşınan bu çantalar uzun süre kullanıldıktan sonra artık sırt, omuz ve bel ağrılarına sebep olabilir. Eğer omuz çantasının çok sık kullanıyorsanız sürekli yönünü değiştirerek kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kemer insan sağlığına neden zarar verir?

Çoğu insanın vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan kemer de insan sağlığına zararlı olan giysiler arasında yer almaktadır. Kıyafetlerini tamamlayıcısı olan kemer herkes tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Lakin çoğu insan kemerin sağlığa zararlı olduğunu bilmemektedir. Bazı durumlarda beli ince göstermek için fazla sıkı bağlanan kemerler varis oluşumuna neden olabilir. Kemer kullananların bu yüzden sıkı kullanmamaları tavsiye edilir.
Sentetik kumaştan yapılmış kıyafetler insan sağlığına neden zarar verir?

İnsan sağlığına zarar veren giysiler arasında sentetik kumaştan yapılan kıyafetler de yer almaktadır. Bu kumaşlar cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu kumaşı sıklıkla kullanan kişilerde tahriş ve istenmeyen cilt sorunları meydana gelebilir. Dolayısı ile bu kumaşların kesinlikle kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Bunun yerine kıyafetlerde kullanılması tavsiye edilen kumaşlar arasında pamuklu kumaşlar ön plandadır.
 

insan sağlığına zararlı giysiler zararlı giysiler giysi