İnsanların en çok gördüğü rüyalar ve yorumları

TAKİP ET

İnsanların ortalama olarak gecede üç ila beş rüya gördüğünü ve bir ila üç saatini rüya görerek geçirdiğini biliyor muydunuz?

Reklam
Reklam

Yaşam koçu, astrolog ve tasseograf Sheetal Shaparia, bir insanın hayatı boyunca 100.000'den fazla rüya görebileceğini ve bu rüyaların yüzde 90'ını hemen unutabileceğini tahmin ediyor. Şaşırtıcı bir şekilde, rüyalarımız mutlu ve neşeli olmaktan çok olumsuz olma eğilimindedir.

“Dünyadaki herkes rüya görür. Rüyalar, bilinçli zihnimizin olaylarını işlemeye çalışan bilinçaltı zihnimizin iyi bir göstergesidir. Ve rüyalar kehanette bulunmasa da, uyanık olduğumuz saatlerde zihnin iyi bir göstergesidir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, bazı yinelenen temalar yaygındır” diyor Sheetal. Bu alandaki kapsamlı araştırmalara rağmen rüyalar ve anlamları bir sır olarak kalıyor. Birçoğu, rüyaların o anki koşulların, kişinin kültürünün ve toplumsal normların bir yorumu olduğuna inanır. Rüyalar tanıdık gelebilir; ancak ayrıntılar değişebilir. Bu nedenle, rüyaların herkese uyan tek bir yorumu yoktur.

Sheetal, bazı ortak yinelenen rüyaları ve onların yorumlarını paylaşıyor.

Çıplaklık

Bir yere gitmeyi veya bir şey yapmayı hayal ediyorsunuz ve aniden tamamen çıplak olduğunuzu fark ediyorsunuz. “Bu, gerçek hayatta kırılganlığı ve endişeyi simgeleyen çok stresli ve utanç verici olabilir. Belki de kendinizi donanımsız hissettiğiniz zorlu bir süreçten geçiyorsunuz” diye açıklıyor Sheetal.

Sınava Hazırlık

Çocukların ve genç yetişkinlerin bu senaryoyu hayal etmeleri daha olasıdır. O çağın baskı ve stresinin bir göstergesidir. “Sınavlar gerçek hayatta streslidir ve onlar için yoğun bir şekilde hazırlanırız. Bu nedenle, bir yetişkin olarak bu rüyayı görüyorsanız, işle ilgili çok fazla endişe, stres ve baskı hissettiğiniz anlamına gelebilir. Ayrıca hayattaki zorluklara hazırlıksız olduğunuzu da gösterebilir. Ve uyanık olduğunuz saatlerde mükemmeliyetçiyseniz, bu, her şeyi içinde tutmak konusunda hissettiğiniz endişe ve baskı anlamına gelir” diyor Sheetal.

Geç kalmak

Tekrarlayan rüyanız geç kalmakla ilgiliyse, hayatınızda farklı bir yöne gitme konusundaki endişe ve endişeyi temsil eder.

Kovalanmak

Sheetal, “Hepimiz bir canavar, korkutucu bir kişi veya tanımlanamayan bir şey tarafından kovalanma hayalini kurduk. Bu durumda, bir rüyada kaçmak, hayatın zorluklarına nasıl tepki verdiğinizi gösterir.” Geçmiş bir travma veya stresli bir olay gibi bir şeyi bastırmaya çalıştığınız anlamına gelebilir. Gerçek hayattaki sorunları çözmekten kaçınırsanız, sorunu nasıl çözeceğinizi bulana kadar bu rüyayı görmeye devam edebilirsiniz.

Düşme

Gerçek hayatta bir şeyde başarısız oldunuz mu? Düşmekle ilgili bir rüya, bu başarısızlık hakkındaki duygularınızı gösterebilir. Hayattaki belirli durumlar hakkında korku, güvensizlik veya endişe anlamına gelir.

Ölüm

"Ölüm ya da ölümle ilgili rüyalar özellikle korkutucu olabilse de, rüyada ölüm iyiye alamet olarak kabul edilir. Sheetal, yeni bir başlangıcın veya yeni bir hayalin simgesidir” diyor. Aynı zamanda, ölümden sonra ne olacağını bilmediğimiz gibi, hayatınızda bir değişiklik anlamına da gelebilir. Ya da hayatınızdaki yaklaşan değişimle ilgili endişenizi de gösterebilir.

Diş Kaybetmek

Bu ortak rüyanın yorumları çok çeşitlidir. Toplumun bazı kesimlerinde dişlerin düşmesi birinin ölmekte olduğu veya birinin ölüm haberini duyduğu anlamına gelebilir. Sheetal, “Dişleriniz düştüğünde ağrı hissediyorsanız ve kan görüyorsanız, sevdiğiniz veya yakın olduğunuz birinin öleceğine işarettir. Dişler acısız ve kansız düşerse muhtemelen birinin ölüm haberini duyarsınız.”

Bu uğursuz yorumların yanı sıra, böyle bir rüya, reddedilme, utanma veya çekici hissetmeme korkusundan kaynaklanan kişinin görünüşüyle ​​​​ilgili endişeye işaret edebilir. Diğer yorumlar, kopmuş bir ilişki anlamına gelebilir.

Uçmak

Uçmaktan hoşlanıyorsanız, bu bağımsızlık anlamına gelebilir. Yalnızsanız ve uçmaktan korkuyorsanız, bu özgüven eksikliğini gösterir. "Ayrıca hayatınızın daha ayrıntılı bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu gösterebilir. Ve eğer zorluk yaşıyorsanız, potansiyelinize ulaşmadığınız anlamına gelebilir” diyor Sheetal.

Aldatma

Aldatma ile ilgili rüyalar çok fazla endişeye neden olabilir; bazı insanlar bunun gerçek hayata dönüştüğünü bile düşünebilir. “Geçmiş ilişkinizde sadakatsizlik yaşadıysanız, böyle bir rüya tekrarlanabilir. Ancak bu, partnerinizin sizi aldattığı anlamına gelmez; rüyalar yoluyla en içteki korkunuzu işleyen bilinçaltınızdır. Öte yandan, eşinizi aldatmayı hayal ediyorsanız, bu kişi hakkında belirsiz şüpheleriniz olduğu anlamına gelebilir” diyor Sheetal.

Birçok rüyanın günlük hayatımızın bir uzantısı olduğuna dikkat edin, ancak bazı rüyalar öne çıkıyor ve onlara çok dikkat etmemizde fayda var. Rüyaların yorumları, gerçek hayatta neler yaşadığınıza bağlı olarak değişebilir ve gördüğümüz rüyalar aynı zamanda insanların veya hayatımızın farklı yönlerinin yerini alabilir. “Rüyalar stresli olabilir ve aynı zamanda iyileştirici olabilir. Deneyimlediğimiz ancak başa çıkmadığımız duyguları işlememize yardımcı olabilirler. Bu nedenle, onlara veya hayattaki farklı deneyimlere dikkat etmek, rüyaları ve sizin için ne ifade ettiklerini samimi bir düzeyde yorumlamanıza yardımcı olacaktır” diyor Sheetal