İnstagram'da nasıl para kazanabiliriz?

TAKİP ET

Sosyal medya devi Instagram'da nasıl para kazanabiliriz? Ek gelir nasıl elde edebiliriz? Meraklıları bunu araştırıyor.

Reklam
Reklam

Instagram’da Nasıl Para Kazanabiliriz?

Bundan sonra sosyal medyada hesabınız üzerinden para kazanmak gayet basit! Teknolojinin gelişmesiyle birlikte para kazanmanın kolay yolları da değişiyor. Instagram hesabınız üzerinden fotoğraf ve videolarınızı paylaşarak popüler olup büyük gelir elde edebilirsiniz.

Instagram’da para kazanmanın aslında birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Birincisi belli bir takipçi sayısına ulaşıp reklamlar yaparak ve markalarla iş birliği yaparak paylaşım başına para kazanma yöntemidir. İkincisi ise ticaret yaparak para kazanma yöntemidir. Her iki yöntem de insanların seçimine göre değişmektedir.

Fenomen kullanıcı olarak gelir elde etmek için:

Popüler hesaba sahip olabilmek ilk etapta hiç basit değildir.

Kayda değer bir orijinal takipçi rakamlarına ulaşmalısınız.

Takipçiye ulaştıktan sonra bazı markalar size reklam teklifinde bulunacaktır.

Popüler firmaların fotoğraflarını ve gönderdikleri ürünleri kullanarak memnuniyetinizi söylemeniz gerekecektir.

Hem de güzel reklam yöntemiyle bunu yapabilirsiniz.

Kendi fotoğrafınızın içinde bir yere reklam ürününü yerleştirebilirsiniz.

Dünyada birden fazla isim bu tarz reklam yöntemiyle milyonlar kazanıyor.

Ticaret yaparak gelir elde etmek için ise;

Günlük hayatınızda zaten bir işiniz varsa bunun reklamını yaparak da uygulama üzerinden para kazanmanız olası.

Reklam satıcı için vazgeçilemezdir.

Bir dükkanınız ya da mağazanız varsa bunu sadece bulunduğunuz bölgede gösterebilirsiniz ama sosyal medya ortamına reklamınızı yaparsanız daha fazla kişiye ulaşarak isminizi duyurup ürünlerinizi satabilirsiniz.

Böylelikle daha fazla sipariş alıp gelirinizi kat ve kat arttıracaksınız.

Sizlerin de böyle bir hayali varsa hemen takipçi sayınızı ve beğeni sayılarınızı arttırarak ünlü firmalardan reklam alabilir ya da kendi mağazanızın reklamı için bir adım atabilirsiniz.

Instagram’da kaç takipçiden sonra para kazanabiliriz?

Belirlenmiş olan net bir rakam yoktur. Çünkü takipçi arttırmanın da birçok hilesi vardır. Önemli olan gerçek takipçilere sahip olmak. İster 20 bin takipçiniz olsun ister 200 bin takipçiniz olsun para kazanma şansınız olacaktır. Hitap ettiğiniz kişiler üzerindeki etkiniz varsa gelir elde etmemeniz mümkün değil. Takipçi sayınız ve gönderi başına kazanma oranınızı şu şekilde olacaktır:

5.000-10.000 takipçiye 40 TL-50 TL

10.000-100.000 takipçi sahibine 200 TL-500 TL

200.000 ve 1 milyon kişiye sahip hesap ise 670 TL-5.000 TL aralığında kazanç elde edersiniz.

Şunu belirtmek isteriz ki takipçi sayınızın oranından ziyade reklam verdiğiniz paylaşımın beğen ve yorum çokluğu gelirinizi etkileyecektir. Takipçilerinizin size karşı bir ilgisi yoksa isterse 1 milyon olsun, reklam teklifi alamaz ve para kazanamazsınız.

İnstagram’dan nasıl para kazanılır? Yöntemin öğrendikten sonra güzel hesap görme yöntemini hemen öğrenebilirsiniz!

İnstagram hesabınızda sadece beğeni sayınızla para kazanamazsınız. Ama beğeni sayınızın yüksek olması ve gerçek takipçili güvenilir bir hesaba sahip olmanız para kazanmanıza yardımcı olup şansınızı arttıracaktır. Aldığınız beğenilerin gerçek hesaplar tarafından yapılması da önemlidir. Bu hesapların beğenenler sayesinde sosyal medya üzerinde görünürlüğünüz artarak isminiz duyulacaktır. Ardından reklam ya da sponsorluk tekler alabileceksiniz. Anlaşma sağlarsanız yüksek gelir elde edebilirsiniz. Markalar kendi isimlerini duyurup tanıtım yapabilmek için bazı noktalara dikkat ediyor. İşte bunlardan bazıları;  

Gerçek takipçi sayınızı arttırın.

Beğen sayılarının hile yöntemi ile değil bu gerçek hesaplar sayesinde kazanmış olduğunuzu kontrol edin.

Etkileşimi güçlü ve güvenilir bir hesap olun.

Takipçilerinize olan ilginiz ve iletişiminiz kuvvetli olsun.

Fotoğraf kalitenizin yüksek olmasına dikkat edin.

Kullandığınız etiketlerin güncel ve 30’dan az olmasına dikkat edin.

Sayfanızın teması ve renk uyumu ilk bakışta takipçilerinizi çekecek ve sayfanıza bağlayacaktır.

Fotoğraflarınızı kullanıcıların aktif olduğu zaman diliminde paylaşın.

Gönderilerinizdeki alt yazılar ne kadar etkileyici olursa o kadar dikkat çekeceğinizi unutmayın 

İnstagram ne kadar kazandırıyor?

Sosyal medya hesapları üzerinden bir ürün veya konu hakkında tecrübelerin takipçileri ile paylaşan İnfluencer’lar, markaların reklamını yaparak yüksek oranda paralar kazanıyorlar. Ünlü markalarla çalışırken kendi fiyatlarını kendileri belirledikleri için kazançları da değişiyor.

Yeni başlayan biri gönder başına 30 ile 60 dolar arasında kazanırken 40.000 ile 90.000 takipçi aralığındaki bir hesap yüzlerce dolar kazanabilir. Influencer’lar yüz bin takipçiyi geçtiklerinde bir gönder için bin dolarla başlayabilirler. İlerleyen zamanlarda iyice büyüdükçe sadece Instagram üzerinden paylaşım yaparak şirket haline gelebilir ve geçmeniz sağlayabilirsiniz.

İnstagram nasıl para ödüyor?

Instagram üzerinden para kazanmak istiyorsanız hesabınızı işletme hesabına dönüştürmeniz sizin için faydalı olacaktır. Beğendiğiniz, başarılı ve etkileşimi güçlü sayfaları takip edebilir paylaşımlarını kontrol edebilirisiniz. Böylelikle yapmanız ve yapmamanız gereken noktaları kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Kendinize hedef kullanıcı kitlesi belirleyerek sayfanızın görünürlüğünü arttırabilirsiniz. Sosyal medyada analiz yapmak oldukça önemlidir.

Belli oranda beğen ve takipçi sayısına ulaşmış etkileşimli ve aktif hesaplar, ünlü markaların odak noktasıdır. Siz de böyle olduğunuzu düşünüyor ya da hayaliniz bu yöndeyse Instagram para hesaplama yöntem üzerinden aylık kazancınızı belirleyebilirsiniz.. Fakat etkleşim oranınızı hesaplayarak tahmin rakamlara ulaşabilirsiniz.

Instagram Kaç Binden Sonra Para Veriyor?

Para kazanma markadan markaya farklılık gösteriyor. Daha çok para kazanmak için güncel ve en doğru sektörü tercih edebilirsiniz. Ortalama olarak takipçi sayısına kazanç belirtecek olursak;

100.000 takipçiye 3.000 TL-4.000 TL

500.000 takipçiye 10.000 TL-11.000 TL

1.000.000 takipçi sayısına se 20.000 TL-25.000 TL aralığında söyleyebiliriz.

instagram para kazanma instagram para kazanma durumu instagram para kazanma aktif etme instagram para kazanma araçları instagram para kazanma yolları