Instagram girişlerinde yüz tarama zorunlu hale gelebilir!

TAKİP ET

Instagram kullanıcılarının gerçek bir kişi olup olmadıklarının tespiti için gelecek zamanda yüz tanıma özelliğinin zorunlu hale getirmesi gündeme geldi.

Reklam
Reklam

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip sosyal medya devi Instagram, kullanıcılarının yüz tarama sistemi ile hesap doğrulama işlemi yapabilecekleri yeni bir özelliğin üzerinde çalışıyor. Yeni hesap doğrulama özelliğinin platforma gelmesi sonrası platforma yeni katılan kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için yüzlerini 'selfie' videosuyla çekerek giriş yapmalarının sağlanacağı belirtildi.



Sosyal medya devi, özellikle sahte hesaplar ve aynı zamanda spam profiller ile mücadele edebilmek adına, selfie videosu ile hesap doğrulama özelliğinin üzerinde çalışmaya başlarken, platformdaki bot hesapların sayısını azaltmayı hedefleyen Instagram, getireceği yüz tanıma sistemiyle kullanıcıların gerçek bir kişi olup olmadıklarını görmek istiyor.



Bu özelliğin gelmesiyle birlikte kullanıcılar, yüzlerini tarattıkları kısa bir video çekerek kimliklerini doğrulamak zorunda kalacaklar. Zorunlu hale getirilecek olan bu özellik için kullanıcılar bir video çekecekler ve yüzlerinin her taraftan görünebilmesi için kafalarını farklı yönlere çevirmeleri gerekecek. Daha sonra platformun yapay zekadan yaratılan algoritmaları, videodaki kişinin gerçek kişi olup olmadığını tespit edecek. 



ŞİMDİLİK TEST AŞAMASINDA!

Twitter’da bazı kullanıcılar, Instagram hesaplarına giriş yapmaya çalışırken karşılarına farklı bir ekran çıktığını söylediler. Bunun üzerinde yapılan açıklamada ise özelliğin şuan için test aşamasında olduğu belirtildi. 

ınstagram yüz tarama özelliği