İnstagram hesabı nasıl dondurulur? Geçici ve kalıcı İnstagram hesabı nasıl dondurulur?

TAKİP ET

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya hesabı olan İnstagram'ın 1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunmaktadır. İnstagram kullanıcılarının ise en çok araştırdığı konu hesaplarını nasıl donduracakları oldu. Peki İnstagram hesabı nasıl dondurulur? Geçici ve kalıcı İnstagram hesabı nasıl dondurulur? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya hesabı olan İnstagram’ın 1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunmaktadır. Hem fotoğraf hem de video paylaşan İnstagram kullanıcılarının ise en çok araştırdığı konu hesaplarını nasıl donduracakları oldu. Gerek mobil gerekse masaüstünden İnstagram hesabının nasıl kapatılacağını merak eden kullanıcılar İnstagram hesaplarını geçici ve kalıcı olarak nasıl dondurabileceklerini araştırmaya başladı. 

İnstagram hesabı nasıl dondurulur?
İnstagram hesabı geçici olarak kapatıldığı zaman profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenileriniz siz tekrar giriş yapana kadar gizlenir. hesabınızı geçici olarak dondurmak için ilk önce mobil tarayıcıdan ya da bilgisayarınızdan İnstagram.com adresine girmeniz gerekmektedir çünkü hesaplar İnstagram uygulamasında geçici olarak kapatılmaz. İnstagram.com adresine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede olan simgeye tıklayıp ‘Profili Düzenle’ seçeneğini seçin. Çıkan ekranda bulunan ‘Hesabımı Geçici Olarak Kapat’ seçeneğine tıklayıp çıkan ekranda bulunan ‘Hesabını neden kapatıyorsun’ sorusunu cevaplayarak şifrenizi girin. Daha sonra ‘Hesabı Geçici Olarak Kapat’ seçeneğine tıklayın. Hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza hem kullanıcı adı hem de şifreniz ile giriş yapabiliyor olmanız gerekir. 
İnstagram hesabını geçici olarak dondurmak için tıklayınız.

İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için ise İnstagram.com adresinden hesabınıza giriş yaparak ‘Hesabını neden siliyorsun’ sorusunu cevaplayarak şifrenizi girin ve ‘Hesabımı kalıcı olarak sil’ seçeneğine tıklayın. Farklı bir hesap silmek için ise ‘Hesabı Sil’ sayfasının sağ üst köşesinde yer alan kullanıcı adına tıklayın sonra kullanıcı adının yanında bulunan simgeye tıklayıp ‘Çıkış Yap’ seçeneğini seçin. Silmek istediğiniz hesabı için giriş yaparak yukarıda olan talimatları izleyin. İnstagram hesabını silmek için hesaba giriş yapabiliyor olmanız gerekmektedir. 
İnstagram hesabını kalıcı olarak kapatmak için tıklayınız.
 

İnstagram hesabı nasıl dondurulur İnstagram İntagram hesabı kapatma