Instagram hesabı nasıl kapatılır? Instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapatılır?

TAKİP ET

Sosyal medya severlerin en yoğun ilgi gösterdiği platform olan instagram üzerinden merak edilen sorular artış gösterdi. İnstagram hesabının kapanması için şikayet etmenin sonucunda hesap kapanır mı, kaç kişi şikayet etmeli gibi sorular sorulmaya başlandı. İnstagram hakkında merak edilenler haberimizde

Reklam
Reklam

İnstagram uygulaması kullanıcıların sıklıkla araştırdığı konulardan olan hesap şikayet etme işlemlerinin nasıl olduğu merak konusu oldu. Bir hesap şikayet edilirken farklı seçenekler mevcuttur. Bunlardan birisi spam ve uygunsuz. Bu seçenek içerisinde spam özelliği direkt spam olarak bildirilir. Uygunsuz özelliğiyle ise uygulama içerisinde olmaması gerekenlerin olduğu halde şikayet durumunda seçilir. Bir başkasını taklit ediyor ya da 13 yaşından küçük olunduğu anlaşıldığında uygunsuz seçeneği seçilir.
İnstagram hesabı kaç spamla kapanır?
Uygulamada bulunan hesabı kaç kişi spamlarsa kapanır soruları ise sıklıkla sorulmaktadır. Belli bir kişi sayısı var mı? hesabın kapanmasında başka kural var mı? rahatsız olunan hesapların spam olarak şikayet edilmesi halinde kaç kişinin bu işlemi yaparsa hesap kapanır gibi kesin bilgi bulunmamaktadır.
Sahte şikayetler sonucu instagram hesabı kapanır mı?
Hesabınızın spam altında olduğunu anladığınız da eğer uygulamayı kurallarına uygun şekilde kullanıyorsanız korkulması gereken bir durum yoktur. Bu durumlarda hesabınızın kapanması gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat hesabınız birden fazla kişi tarafından şikayete uğrarsa önlem amaçlı hesabınız kapatılabilir. Bu durum da İnstagram ile iletişime geçilerek sorun çözümü sağlanır.
İnstagram hesabı kapattırma
İnstagram üzerinden yapılan yenilikler sonucunda rahatsız eden veya rahatsız edici içerikler paylaşıldığını düşünüldüğü zaman hesapları kapatmak mümkün hale getirildi. Şikayet ettiğiniz hesaplar üzerinden şikayet sonuçları 1-2 saat ya da birkaç gün sonra sonuçlanmaktadır.
İnstagram hesabını kaç kişi spamlarsa kapanır?
Şikayet edilecek hesap başkasını ya da sizi taklit ediyorsa, uygunsuz içerikler ya da yorumlar paylaşıyorsa ard arda yapılacak olan spamlar sonucunda hesap kapanacaktır. Tabi spam şikayetlerinizin gerçekten hesabın kapatılmasına sebep olacak şeyler olması gerekiyor.
Yani hesap eğer uygunsuz bir şeyler yapmıyorsa yasaklanmaz. Fakat uygunsuz davranışlar sergileyip instagram politikalarını ihlal ediyorsa kısa sürede kapanacaktır.
 

i̇nstagram hesap kapatma instagram hesap şikayet etme spam ne demek instagram şikayet