Instagram hikayelerinde arka plan renkleri nasıl değiştirilir?

TAKİP ET

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanıcıları için birbirinden ilgi çekici özellikler sunmaya devam ediyor. Instagram'ın kullanıcılarına sunduğu ilgi çekici özelliklerden birisi de hikayelerin arka plan renklerini değiştirme oldu. Peki, Instagram hikayelerinde arka plan renkleri nasıl değiştirilir? İşte, detaylar... 

Reklam
Reklam

Popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram, her geçen gün kullanıcıları için birbirinden ilgi çekici özellikler sunuyor. Instagram’ın kullanıcıları için şimdi sunduğu özellik ise hikayelerin arka plan renginin değiştirilmesi. 

Instagram, kullanıcıların isteklerine kulak vererek bir süre önce hikayelerde arka alan renk değiştirme özelliğini kullanıma sundu. Instagram’ın kullanıma sunmuş olduğu bu yeni özellikle kullanıcılar artık hikaye paylaşımı yapacakları zaman arka plan rengini istedikleri gibi seçebilecekler.  


Instagram hikayelerinde arka plan rengi nasıl değiştirilir? 

Instagramda bir hikaye paylaşmak ve arka plan rengini değiştirmek istiyorsanız öncelikle sayfanıza giriş sağlamalısınız. 

Daha sonra hikaye oluşturmak için profil fotoğrafınızın hemen hemen üzerinde bulunan “+” simgesine tıklayın. 

Simgeye tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol kısmında yer alan “oluştur” butonuna basın. 

Kullanılabilir olan arka simge renklerini görmek ve seçim yapmak için sağ alt köşede bulunan küçük daire simgesine basın. 

Fotoğraf çekimi ve renkli arka planda %50 şeffaflık efekti oluşturmak için kamera simgesine tıklayın. 

Hikayenize mesaj eklemek için “yazman için dokun” öğesine tıklayın. 

Buradaki renk seçenekleri ve metin için kullanılan yazı tipleri sınırlıdır. Yazma seçeneği etkin hale getirildiği zaman farklı yazı tipi stilleri arasında geçiş yapmak için üst orta düğmeye basılır. 

Bu aşamada hikayeye ek metin ya da gif eklemek mümkün olmaktadır. Hikayenin hazır olması halinde sayfada yer alan “gönder” butonuna basarak arka rengi değiştirilmiş hikaye paylaşımı gerçekleştirilebilir. 

ınstagram ınstagram hikaye ınstagram hikaye arka plan renk değiştirme