Instagram kaydedilenler kısmı toplu silme işlemi nasıl yapılır? 

TAKİP ET

Sosyal medyada ücretsiz bir şekilde fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram son zamanların popüler uygulamalarından biridir. Uygulamam geliştikçe üzerinden de birçok farklı işlem de yapılabilmektedir. Instagram'da beğenilen paylaşımları kaybetme özelliği de bulunmaktadır. Instagram kaydedilenlerdekileri toplu bir şekilde silmek de mümkün. Bunun için ise bazı adımları izlemek gerekiyor.

Reklam
Reklam

Milyonlarca Instagram kullanıcısı, kaydedilenler arşivinin nasıl silinebileceğini merak ediyor. Instagram içinde beğenerek kaydedilenler kısmına alınan fotoğrafları, videoları ya da yapılan diğer paylaşımları silmek için birkaç işlem yapmak gerekiyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra kaydedilenler kısmında yer alan paylaşımlar tamamen temizlenmiş oluyor.

Instagram kaydedilenler kısmı toplu silme işlemi nasıl yapılır? 

Instagram'ın kaydedilen kısmındaki paylaşımları temizlemek için Android veya IOS işletim sistemine sahip olan cihazlardan birtakım adımları takip etmek gerekmektedir. 
IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kaydedilenler kısmındakileri topluca silmek için ilk olarak Instagram profil kısmına gitmek gerekmektedir. Daha sonra, bu sayfa üzerinde bulunan sayfanın sağ üst köşesinde bulunana üç nokta ya da çizgi olan kısma tıklayarak karşınıza çıkan sekmeden “kaydedilenler” kısmına tıklamanız gerekiyor. 

Kaydedilenler kısmında klasörler oluşturulabildiği için “tüm gönderiler” butonuna tıklayarak bütün kaydedilmiş olan fotoğrafların ve videoların karşınıza gelmesini sağlamalısınız. Bu sayfada bulunan sağ üst köşede bulunan üç nokta kısmına tıklayarak karşınıza gelen “seç” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu butona bastıktan sonra kaydedilen görüntüleri seçerek toplu silme işlemini tamamlayabiliyorsunuz. En son seçimi de yapıp silme işlemine onay verdikten sonra işlemi bitiriyorsunuz.


Android işletim sistemli cihazlarda da IOS’ta olduğu gibi bir yol izlenilmektedir. Yine profil kısmına gelerek sağ üst köşede bulunan üç nokta ya da üç çizgiye tıklayarak buradan da kaydedilenlere geçiş yapıyorsunuz. Kaydedilenleri tüm gönderiler şeklinde karşınıza alarak toplu silme işlemini aktif ederek kaydedilenleri silme işlemini tamamlayabiliyorsunuz. 

Instagram arşiv silme 

Instagram arşivinde bulunan paylaşımları ya da hikayeleri silmek için profilinize gidiyor ve sağ üst köşede bulunan üç nokta ya da üç çizgiye tıklayarak arşiv kısmına gidiyorsunuz. Arşive gittikten sonra silmek istediğiniz gönderiye dokunarak “sil” butonuna basıyorsunuz ve bu işlemi onaylıyorsunuz. Bu şekilde Instagram arşivinizdeki paylaşımlarınızı ya da hikayelerinizi silebilirsiniz. 

ınstagram ınstagram kaydedilenler toplu gönderi silme