Instagram keşfet silme nasıl yapılır? Instagram'da keşfet sıfırlama

TAKİP ET

Günlük hayatımızın büyük kısmını sosyal medyada geçiyoruz. Sosyal medya platformları arasında en çok vakit geçirdiğimiz uygulamalardan biri de Instagram. Instagram keşfette pek çok farklı içerik görebiliyoruz. Peki hoşlanmadığımız keşfet içeriklerini nasıl silebiliriz? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya kullanımı da arttı. Bugün en sık kullandığımız uygulamalardan biri olan Instagram’ın keşfet kısmında birçok farklı içerikle karşılaşıyoruz. 

Bu içerikler bazen hoşlanmadığımız ya da ilgimizi çekmeyen paylaşımlar olabiliyor. Yapay zeka ile karşımıza gelen bu içerikleri değiştirmek için Instagram keşfeti sıfırlayabiliriz.

Instagram keşfeti silme

Instagram keşfeti silmek istiyorsanız hangi işletim sistemini kullanıyorsanız ona göre işlem yapmak gerekir. Yapay zeka ile kişiye özel bir algoritma yaratan ve kişinin keşfetine, beğenebileceği paylaşımları çıkartmaya çalışan Instagram kullanıcının bu içerikleri görmemesi için kullanıcılara bazı imkanlar sağlıyor.

Instagram'ın bu algoritması hoşumuza gitmeyen içerikleri de karşımıza çıkarıyor olabilir. Eğer bunu değiştirmek yani keşfeti silmek istiyorsanız keşfetteki gönderiye girip sağ üst köşede bulunan üç nokta şaretine tıklayın ve ilgilenmiyorum seçeneğini seçin. Böylelikle bu ve buna benzer gönderilerin karşınıza çıkmasını engellemiş oluyorsunuz.

Instagram keşfet sıfırlama 

Eğer keşfetinizi tamamen sıfırlamak istiyorsanız başka yolları da deneyebilirsiniz. Bunun için uygulamaya girerek profilinize gidin ve ayarlar sekmesine tıklayın. Ayarlar kısmında güvenlik seçeneğinden "arama geçmişini temizle" kısmını seçin. Burada "tümünü temizle" kısmına tıkladıktan sonra keşfetiniz sıfırlanmış oluyor. 

Dikkat edilmesi gereken nokta ise Instagram'ın kişinin beğendiği postlara, takip ettiklerine göre bir algoritma yaratan bir yapay zekaya sahip olduğudur. Böylece keşfetinize de beğenebileceğiniz gönderiler düşüyor. Eğer hoşunuza gitmeyen içerikler olduğunda yukarıda bahsettiğimiz adımları yaparak keşfetinizi temizleyebilirsiniz.

ınstagram keşfet silme ınstagram keşfet