Instagram o güncellemede geri adım attı! Tepkiler sonuç verdi

TAKİP ET

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak TikTok benzeri bir özellikle yoluna devam edeceğini duyurmuştu. Ancak Instagram kullanıcıları söz konusu güncellemeye tepki gösterdi. instagram'ın TikTok gibi olmasını istemeyen kullanıcıların çabaları sonuç verdi. Instagram o güncellemeden geri adım attı.

Reklam
Reklam

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram'da son dönemlerde yapılan bir güncelleme ile TikTok gibi videoları öne çıkaran döneme geçileceği duyurulmuştu. Hatta Instagram bu özelliği belirli kullanıcılarda test etmeye de başlamıştı. Ancak Kardashian Ailesi de dahil olmak üzere çok sayıda kullanıcı bu yeni özelliğe tepki gösterince Instagram güncellemeden vaz geçtiğini duyurdu.

TİKTOK GİBİ OLACAKTI

Instagram, daha çok fotoğraf paylaşımına ağırlık veren bir platform kendi son dönemlerde reels videoları ile öne çıkmaya başlamıştı. Tiktok'ta kısa videolar paylaşan kullanıcıların gelir elde etmesi Instagram'ı da bu yola itmişti. Ancak dünyada çok tepki çeken bir platform olan tiktokun benzeri olması instagramında tepki görmesine sebep oldu. Hatta dünyanın en tanınmış ailelerinden olan Kardashian ailesi bile bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

INSTAGRAM GÜNCELLEMEYİ GERİ ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Gelen tepkiler üzerine Instagram'dan da geri adım geldi. Instagram CEO’su Adam Mosseri Konu ile ilgili yaptığı açıklamada kesinlikle büyük bir geri adım atmalarını ve yeniden bir araya gelmeyi sağlamaları gerektiğini dile getirdi. Ancak Instagram, tam ekran sürümünü aşamalı olarak kaldırsa da bunun geçici bir çözüm olduğu da biliniyor. Yani belirli kullanıcılarda özellik test edilmeye devam edecek. Mosseri, Özelliklerin yeniden planlanacağını söyledi.