İnstagram takip engeli kaldırma nasıl yapılır? İnstagram takip engeli kaldırma

TAKİP ET

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması 'İnstagram' popülerliğini sürdürürken kullanıcıların şikâyet ettiği konulardan bir tanesi ise takipçi engeli uyarısı ile karşı karşıya kalmasıdır. Günlük takipçi sınırını aşan kullanıcılara gelen takip engeli işlemi nasıl kaldırılır? İşte İnstagram takip engeli kaldırmak için detaylar haberimizde yer alıyor.

Reklam
Reklam

Günden güne milyonlarca kişi tarafından kullanılan İnstagram ’da aktif kullanıcılar günlük takipçi sayısını aştığında hesap uyarı veriyor. Topluluk kurallarını ihlal eden kişiler takip engeli ile karşı karşıya kalıyor.

Takipçi engeli birçok kullanıcının şikâyet ettiği sorunlar arasında yer almaktadır. Kısa zaman içerisinde çok fazla kişiye arkadaşlık isteği gönderen kullanıcı yoğun arkadaşlık talebinden dolayı kişinin hesabına takip engeli gelmektedir. Sahte hesapların önüne geçmek için kontrol altına alınan bu yöntem ile kişi daha fazla kişiye arkadaşlık isteği atmasını engellemektir.  Engel ile karşılaşan kullanıcılar ise takip engeli kaldırmak için farklı yöntemler aramaktadır.

İnstagram takip engeli kaldırmak için ne yapılır?

Güvenlik şartları sebebiyle günlük takip limitini aşan instagram kullanıcılara engel koyulmaktadır.  İnstagram takip engeli kaldırmak için öncelikle;

İnstagram uygulamasında ‘bizimle paylaş’ kısmına gelerek şikâyet ettiğiniz sebebi açık şekilde ifade ederek yazabilirsiniz.

Daha sonra yetkililer açıklamanızı okuduktan sonra engeli kaldıracaktır.

Eğer ilk defa takip engeli ile karşı karşıya kalıyorsanız 24 saat bekledikten sonra problem ortadan kalkacaktır.

‘Bir hata oluştu’ uyarısı geliyorsa yazının altında bulunan ‘sorun bildir’ ile şikayetinizi yetkili kişilere bildirerek ilk adımı atmış olacaksınız.

Takip engeli ne zaman kalkar?

Takip engeli uygulanan hesapta bir sürenin geçmesi gerekir. 24 saat veya 48 saat aralığı geçtikten itibaren eğer geri dönüş alamıyor iseniz şikayetinizi mantıklı açıklamalar ile ‘bizimle paylaş’ kısmına yazarak çözüm alabilirsiniz. Engelin kalkması için attığınız arkadaşlık isteğinden sonra en az 5 saniye beklemeniz gerekir. Peş peşe değil de bekleyerek hesaplara takip isteği gönderirseniz takip engeli uyarısı gelmemektedir.

İnstagram takip engeli kaldırmak için ne yapılır? ‘Android ve iOS’ hesaplar takip engelini nasıl kaldırır?

Her kullanıcının kendine ait puan sistemi bulunmaktadır. Bu puanları kullanıcılar göremez kişilerin orijinal fotoğrafları ve hikayeleri ile instagram profilinizin puanı artmaktadır. Yüksek puana sahip olan hesaplar genellikle bu sorun ile çok fazla karşılaşmazlar.

İnstagram uygulaması ile ayarlar bölümüne girildikten sonra ‘güvenlik’ sekmesine giriş yapın.

Giriş hareketlerine gelerek cihaz ve konumlar bilgisinden nerelerden giriş yapıldığını görebilirsiniz.

Tüm girişleri cihazdan temizledikten sonra hesaptan çıkış yapın.

Wi-Fi kapattıktan sonra mobil verinizi açın.

Tekrardan hesabınıza giriş yaptıktan sonra takip engeli gitmiş olacaktır.

Evrensel sosyal medya uygulaması güvenlik konusunda hassas olurken sahte hesapların önüne geçmek için bu sistemi uygulamaktadır. Kurallara uymayan hesaplar için takip engeli ve birçok çeşitli uyarılar gelmektedir.  İnstagram’ın belirlediği takip limitini aşan hesaplar maalesef takip engeli ile karşı karşıya kalmaktadır.

İnstagram takip etme limiti kaçtır?

Günlük ve aylık olarak işlem sınırı koyan uygulama özellikle beğeni sınırı saatte 350 kez olabilir. 

Bir kullanıcı bir günde en fazla 7500 kişiye takip isteği atabilir. Eğer bu rakam aşıldığında ise kullanıcı istek atamaz ve engel alır.

İnstagram hesabı kullanabilmek için 13 yaşınızı doldurmuş olmak gerekir. Yeni bir kullanıcı günde bir en fazla iki fotoğraf atabilir. İlerleyen süreçlerde video, hikâye, fotoğraf atabilirsiniz.

Günlük olarak instagram 100 fotoğraf hikâye paylaşımında bulunabilirsiniz.  Daha fazla hikâye atılır ise eski hikayeler silinebilir veya arşive alınabilir.

Bir günde en fazla 10 adet fotoğraf paylaşılabilir.

Videolar en fazla 1 saat oluşabilir ve canlı videolar 24 saat boyunca hesapta kalabilir.  10 dakikayı aşan videolarda IGTV bölümünde paylaşılır.

Gönderilerde 10 hesaptan bahsederken paylaşımlarda 30 etiket hakkı bulunmaktadır.

Açıklamalar kısmına 2.200 kelime sınırı koyan uygulama biyografi kısmına ise 150 karakterden fazlasını yazamazsınız.

İnstagram bir haftalık engel kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Takip limitini aşan kullanıcılar 24 saat ile 48 saat arasında beklemeye alınır. Takip ve beğeni sınırını aşmayan kullanıcılar farklı bir sebepten de engel ile karşılaşabilirler. ‘Sorun bildir’ kısmında şikayetinizi kısa ve açıklayıcı şekilde belirtirseniz eğer geri dönüş mutlaka sağlanır.  Engel durumunda farklı güvenilir olmayan siteler tarafından giriş yapmış olabilirsiniz. Kişisel bilgileriniz şifrenizde bulunuyor ise hesabınız geçici olarak engellenmektedir. Çeşitli vaatler sunan güvenilir olmayan hesaplara üye olduysanız eğer büyük ihtimal ile engel ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu süreçte ilk yapılması gereken işlem şifre değiştirmek olacaktır. Kısa sürede instagram hesabınız eski haline gelecektir. Güven vermeyen zarar verebilecek hesaplardan uzak durmanız gerekir.

Takip engeli sorunu ile karşılaşmamak için öncelikle uygunsuz içerikler paylaşmamak önemlidir.

Aynı cihaz üzerinden birçok hesaba giriş yaparsanız eğer hesaplarda güvenirlik azalabilir. Başkalarının adına orijinal olmayan hesaplar açıldığı taktirde engel durumu söz konusu olurken takipçi limitini aşarak kurallara uymayan kullanıcılar bu sorundan kurtulamaz. Hile programları ile beraber çalışan uygulamalar mutlaka zarar veren uygulamalardan kurtulmalıdır.

5 dakika içerisinde 80-90 kişi takip edilirse eğer 20 dakika içerisinde 500-600 kişi takip edilebilir. Art arda değil ara vererek takip işlemi gerçekleştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır.

Kendi engellediğimiz arkadaşlarımızın hesaplarını kaldırma yolu ise; Uygulamaya giriş yaparak sağ üst köşede bulunan üç çizgi kısmına tıklayın daha sonra ayarlar kısmından gizlilik sekmesine giriş yapın ‘engellenen hesaplar’ bölümüne gelerek arkadaşınızın engelini kaldırabilirsiniz.

Android telefonlarda ise yine instagram uygulamasına girerek sağ üst üst çizgi kısmına girin. Ayarlar kısmından ‘engellenen hesaplar’ tıkladığınız zaman engellenen arkadaşlarınızın engeli kaldırabilirsiniz.

 

 

instagram takip engeli kaldırma 2020 instagram takip engeli kaldırma 2022 instagram takip engeli kaldırma 2021 instagram takip engeli kaldırma 2019 instagram takip engeli kaldırma