İnstagram takip engeli nasıl kaldırılır? İnstagram Takip Engeli Neden Olur?

TAKİP ET

Günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sosyal medya birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Popüler uygulamalardan biri olan Instagram da kullanıcılar tarafından sık sık kullanılmaktadır. Yeni özellikleri, güncellemeler ile sürekli yenilenmektedir. Peki, İnstagram takip engeli nasıl kaldırılır? İnstagram takip engeli neden olur? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Pek çok kişi tarafından kullanılan İnsatagram, her geçen gün yeni bir güncelleme ile kendini yenilemektedir. Her sosyal medya da olduğu gibi İnstagram da kullanıcı istek ve taleplerine yenilenmektedir. İnstagram’da engel kaldırmak isteyen veya bir kullanıcıyı engellemek isteyen kişiler bu konuyla ilgili araştırma yapmaktadır. Peki, İnstagram takip engeli nasıl kaldırılır? İnstagram takip engeli neden olur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

İnstagram Takip Engeli Nedir?

Dünya çapında kullanılan bir uygulama olan Instagram’ın büyük bir takipçi kitlesi olmasından dolayı sürekli güvenlik önlemleri alınmaktadır. Bu güvenlik önlemlerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bunlardan biri Instagram takip engelidir. Bu sorunu yaşamanızın nedeni, kısa sürede çok fazla insanı takip etmenizdir. Yoğun takipleriniz nedeniyle Instagram size bir engel koyar ve böylece takip edenleri yavaşlatır. Buradaki asıl amaç sahte hesaplardan kaçınmaktır.

İnstagram Takip Engeli Kaç Gün Sürer?

İnstagram tarafından takip engeli koyulan kişiler bu sorunun ne kadar süreceğini merak ediyor. Bu engelleme süreli olmakta ve bir süre sonra diğer kullanıcıları tekrar takip edebilmeniz için İnstagram tarafından engeliniz kaldırılır. Instagram yapılan engel durumuna bağlı olarak, engeli kaldırma süresi 24 saat ile 48 saat arasında değişebilmektedir. 

İnstagram Takip Engeli Neden Olur?

Instagram, dünya çapında çok popüler bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu nedenle güvenliği sağlamak için yeni özellikler geliyor. Sosyal medyada güvenlik konusu oldukça önemlidir. Instagram bu güvenlik kurallarına uyar. Özellikle Facebook ve Instagram bu güvenlik kurallarına büyük önem vermektedir. Platformlarında daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak ve sahte hesaplardan kaçınmak için bu önlemleri alıyor.

Bu yöntem Facebook’ta ilk kez uygulandı. Daha sonra Instagram’da uygulanmaya başlandı. Bazı yeni kullanıcılar bunu doğrudan fark etti, daha sonra tüm kullanıcılar fark etti. Buradaki mantık, Instagram’ın size günlük veya aylık olarak sunduğu bir takip sınırına sahip olmasıdır. Bu sınırı aştığınızda siz her gördüğünüz hesabı takip edemezsiniz.

Takip edemediğiniz kişileri takip etmek için uygulamada daha fazla zaman geçirmeniz gerekiyor. Bu sayede gerçek kullanıcılar Instagram’da daha fazla zaman geçiriyor ve sahte kullanıcılar engelleniyor. Her iki durumda da Instagram için oldukça olumlu gözüküyor.

 

Instagram Profil Puanı Nasıl Yükseltilir?

Instagram’daki her hesabın bir puanı vardır. Bu derecelendirme, takipçi sayınıza ve beğenilerinize bağlıdır. Sürekli hikaye paylaşmak ve orijinal paylaşım yapmak hesap puanınızı artırır. Engel yeme söz konusu olduğunda daha yüksek puan alan hesaplar, daha çok avantajlıdır. Gönderdiğiniz gönderilerin size ait olması da çok önemlidir. Instagram daha önce böyle bir gönderi olup olmadığını fark edebilir ve çalıntı içerik paylaştığınız için hesabınız keşfet bölümüne düşmez.

İnstagramda Engel Yedim Nasıl Kaldırılır?

İnstagram takip engeli kaldırmak şsteyen kişiler için bu süreç biraz zaman alabilir. Bu süre 24 saat ile 48 saat arasında değişmektedir. Bu süreci hızlandırmak için Instagram’a neden bu kadar çok insanı takip ettiğinizi söylemeniz gerekecek. Bunun için mantıklı bir nedeniniz olmalı. Sonuç olarak, takip engeliniz Instagram yöneticileri tarafından daha hızlı silinecektir.

Bunu yapmak için; Takip etmek istediğiniz kişiyi takip etmeye çalışırken, aldığınız uyarıdaki “Bizimle paylaş” butonuna tıklayarak neden birçok kişiyi takip ettiğinizi açıklamalısınız. Bu işlem sonucunda talebiniz kabul edilirse Instagram takipçi engeliniz daha hızlı kalkacaktır.

 

İnstagram Takip Engeli Kaldırma En Etkili Yöntem

Takip isteğiniz engellendi sorunu Instagram’da yıllardır ortalıkta dolaşıyor, ancak son zamanlarda bu uyarı sık sık gündeme geldi. En son güncellemeyle Instagram, hızlıca yapılan takipten kaçınmak için saatte 50 ila 80’den fazla kişiyi takip eden hesaplara bu uyarıyı veriyor. Takip isteğiniz engellendi çözümünü 2 yöntemle aşağıda sizlere anlatacağız.

İnstagram Takip Engeli Kaldırma Android

Instagram, son güncellemeyle bu sınırı getirdiği için daha eski bir sürümü kullanırken bu hataya takılıp kalamayız. Bu yöntem yalnızca Android telefonlar içindir. Verilen bağlantıdan Instagram’ın eski sürümünü kullanırken engele takılmayabilirsiniz. 

Takip Engeli Kaldırma En Etkili Yöntem (Android ve iOS)

Takip engelini kaldırmak isteyen kişiler nasıl kaldırılacağını da merak ediyor. Bu yöntem yıllardır İnstagram kullanıcıları tarafından kullanıyor. İşte İnstagram takip engeli kaldırma en etkili yöntemi;

Ayarlara girin,

Güvenlik sekmesine dokunun,

Ardından giriş hareketlerine dokunun,

Sonra tüm bağlı cihazları silin ve ardından oturumu kapatın.

Wi-Fi’yi de kapatın,

Mobil veriye bağlanmanız gerekir bu nedenle mobil veriyi kapatıp açın,

Ardından tekrar giriş yapın ve evet İnstagram takip engeli kaldırma işlemini başarı ile gerçekleştirdiniz 

Instagram Takip Engeli Yememek İçin Ne Yapmalıyım?

Instagram takipçi hilesi kullanan kişiler genellikle bu engele takılmaktadır. Ancak birçok kişi artık bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Hile kullanmasanız bile bu sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.  Özellikle hesabınız yeniyse, her saat 30 kişiyi takip etmelisiniz eğer fazla kişiyi takip ederseniz engel yeme olasılığınız o kadar yüksektir. Hesap 1,5 ay boyunca yeni kabul edilir ve günde 200’den fazla kişiyi takip etmek sizin engellenmenize neden olur. 1,5 ay beklerseniz günde 700 kişiyi takip edebilirsiniz.

Takipçi sayınız da burada çok etkilidir. Birçok takipçisi olan aktif hesaplar, Instagram takip engeli ile daha rahattır. Günlük 1000 kişiye kadar takip edebilirsiniz. Ancak 2 kez kendinizi bu engelin içinde bulursanız uzun süre kimseyi takip etmemelisiniz çünkü hesabınız incelenecek ve kalıcı olarak engel yiyeceksiniz. Bu engeller çok uzun sürebilir ve bu engellerde yazımızda bahsettiğimiz 2. yöntem işe yarar. Fakat hesabınızı kesinlikle 1 hafta bekletmelisiniz. Engellenmeniz hesabınızın kapanmasına da neden olabilir.

İnstagram İnstagram takip engeli İnstagram takip engeli kaldırma