İnternet Explorer devri yarın bitiyor! Google Chrome nasıl indirilir?

TAKİP ET

Microsoft'un 1995''ten beri emektarı olan internet tarayıcısı 'Internet Explorer' için bugün son gün. Kullanıcıları, artık yarından itibaren Internet Explorer'a ulaşamayacak. Peki, yerine ne kullanılabilir? Google Chrome nasıl indirilir?

Reklam
Reklam

ABD merkezli teknoloji devlerinden olan Microsoft ilk kez 16 Ağustos 1995’te Internet Explorer’ı kullanıcılarına sunmuştu, bugünse 25 yılın sonuna gelindi. 2000 yıllarının başında sektördeki en iyi tarayıcı olarak kullanılıyordu. Ardından Mozilla Firefox ve Google Chrome gibi tarayıcılar sunulunca, Internet Explorer geride kaldı. Microsoft, bu durumun farkına vararak Edge isimli tarayıcıyı geliştirdi. Microsoft’un artık tek internet tarayıcısı artık Chromium tabanlı Edge olacak.

Bir dönem “caps” ve şimdilerde “meme” olarak paylaşılan komik içeriklerin çoğunluğu Internet Explorer’ın yavaşlığına dair yapılıyordu.



Internet Explorer kullanıcıları “Google Chrome”u nasıl indirecek?

Artık Internet Explorer yeni bilgisayarlara yüklenilemeyecek. Bunun yerine Microsoft Edge kullanımına yönlendirilecekler. Birkaç ay bu şekilde devam etmesinin ardından bir güncelleme yayınlanacak. Diğer bir seçenek olarak Google üzerinden varsayılan internet tarayıcısı ayararınızı “Google Chrome” olarak güncellemek çok basit.