İnternetin geleceği olan Metaverse ne işe yarar? Coin nasıl alınır?

TAKİP ET

Yatırım amaçlı tercih edilen coinler gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Son günlerde adını sıkça duyuran Metaverse ise merakları arttırdı. İnternet üzerinden kolayça işlem yapıbilen Metaverse nedir? Vatandaş tarafından sıkça araştırılan Metaverse hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Metaverse internet üzerinden gerçekleşen sana ortam ifadesine uymaktadır. Gerçek hayatta yapılması mümkün olan her şeyin internet üzerinden yapılmasını öne sürüyor. Metaverse gerçekliğin arttırılması konusunda ise oldukça iddialı. İşte Metaverse detayları şöyledir;

Sana gerçeklik teknolojisi nedir? 

Günümüzde her işlemin internet üzerinden yapılmasıyla online işlemlere talep artış gösterdi. Bu nedenle ise çevrimiçi iletişimi kuran insanlar, Metaverse ile istediklerini internet üzerinden elde edebilecek hale getiriliyor. 

Kişiye özel olarak tasarlanacak 3 boyutlu avatarlar sayesinde;

Alışverişe gitmek

Oyun oynamak

Ofiste zaman geçirmek

Kültür etkinliklerine katılmak

Yeni yerler keşfetmek ve

Günlük aktiviteleri yerine getirmek artık sanal ortamda gerçekleşecek.

Yatırım için tercih edilen kripto paralar ise Metaverse için önem kazandırmaktadır. Tekonolojinin var oluşuyla gerçekleşen dijital ortam istenildiği zaman alınıp satılabilecek duruma getirilecektir. Sanal bir kamusal alan yaratmayı ön gören Metaverse’de harcamalar coinler üzerinden yapılacaktır. Fiziksel bir güç harcamadan etkinliklere katılabilecek olan kişiye özel avatarlar, sinemaya gidip kafede zaman geçirecek veya hediye seçebilecek. 

Alternatif evrende nasıl zaman geçirilir?

Sosyal medya kullanıcıların da dikkat ettiği değişimler arasında yer alan Facebook, Whatsapp ve İnstagram gibi yerlerin yanında yeni güncelleme sonrası ''Meta'' ismi yer almaktadır. Bu ise Metaverse Coin olarak bilinmektedir. İnsanların aynı mekanı paylaşmadan sanal ortamda yeni şeyler oluşturmasına, arayışlar halinde olup yeni buluşlar yapmasına ve etkileşim kurmasına fırsat yaratacak olan projeye en çok yatırım yapan şirket Facebook olduğu da belirlendi. 

Proje yatırım yapan teknoloji devleri arasında;

Microsoft

Roblox

Tinder

Facebook

Metaverse evreni üzerinde işlem gören kripto paralar arasında;

Decentraland

Star Atlas

Enjin

The Sandbox ve

Axie Infinity

Wemix

Sushi Swap

Blocktopia

MOBOX 

Llluvium 

Mobil internetin geleceği

Farklılık katması planlanan Metaverse, mobil internet için ise gelişmeler yapmaktadır. Sanal ortamların kısa süre de önem kazanması ve hayal etmek için sınır tanımaması en büyük özellikleri arasında yerini almaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle milyonlarca kişi evden çıkmamak için uğraşlar verdi. Bu süre zarfında ise yapılacak tek şey vardı o da teknoloji. 

Metaverse kavramını ilgiyle takip ederek birçok işlevi bu platform üzerinden gerçekleştirmek için gün sayıyor.

Gerçek zamanlı 3D grafikler eşliğinde

Hedefe odaklanan sosyal etkileşim

Kişiselleştirilmiş avatarlar

Sanal ortamlarda yaşan insanlar

Para kazandıran ekonomik bir sistem olarak tanımlanacak yeni nesil internet, hayali kurulan şeylerin dijital ortamda gerçekleşmesini sağlayacak.

Metaverse dünyasının dikkat çeken ögeleri

MeatSpace

Mixed Reality

Multireverse

Virtual Reality

metaverse nedir Coin alımı metaverse çalışması META