İnternetten alışveriş yaparken kredi kullananlar dikkat

TAKİP ET

Kredi kartı ile internet üzerinden alışveriş yapan ve sanal kart kullananlara uyarı geldi. Siber Güvenlik Merkezi Müdürü, E-ticaret üzerinden alışveriş yaparken fiziksel kredi kartının mobil uygulamadan internet alışverişine kapatılması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Sanal kartı, mobil uygulamalar üzerinden basit bir şekilde oluşturulabiliyor. Ancak sadece sanal kartı oluşturmak yeterli değil aynı zamanda kartın limitini alışveriş miktarı olacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Siber Güvenlik Merkezi müdürü bu konuda yaptığı açıklamada kullanıcıların mutlaka sanal kart oluştururken kartın limitini alışveriş miktarı ile sınırlaması gerektiğine dikkat çekti Nokta İnternet üzerinden alışveriş yapanlara uyarılarda bulunan Siber güvenlik müdürü, aksi halde sıkıntıların oluşabileceğini söyledi.

24 saat içinde başvuru yapmak gerekiyor

Siber Güvenlik Merkezi müdürü Ahmet Ali Süzen, internet alışverişleri ile ilgili yaptığı açıklamada kartından usulsüz para çekildiğini tespit edenlerin 24 saat içinde başvuru yapması gerektiğini söyledi. bu şekilde paranın kurtulabileceğini vurgulayan Süzen, "Örneğin kredi kartınız çalınabilir, internet sayfaları üzerinden dolandırılabilirsiniz. 24 saat içerisinde bankaya başvurulursa, ne kadar çekim yapılırsa yapılsın kart sahibi sadece 150 lirasından sorumlu tutuluyor. Geri kalan harcamaları banka karşılamak zorunda. Kanun gereği 24 saati aşan işlemlerde tüm sorumluluk kart sahibine ait oluyor." dedi.