iOS 15.2 güncellemesi özellikleri neler? Apple'ın en yeni güncellemesi iOS 15.2 yayınlandı

TAKİP ET

Apple'ın en yeni güncellemesi iOS 15.2 an itibariyle yayınlandı. Apple cihazlarına sahip olanlar başta olmak üzere pek çok kişi yeni güncellemede hangi özelliklerin yer aldığını merak ediyor. Peki iOS 15.2 güncellemesi özellikleri neler? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Apple’ın iOS işletim sistemine getirdiği 15. güncelleme yani iOS 15 geçen aylar içerisinde kullanıma sunulmuştu. Bu güncellemenin üstünden geçen yaklaşık 1 aylık sürenin ardından Apple’ın yeni güncellemesi iOS 15.2 an itibariyle indirilmeye sunuldu. Apple cihazlarına sahip olan insanlar başta olmak üzere pek çok teknoloji sever iOS 15.2 güncellemesiyle birlikte Apple cihazlarına hangi özelliklerin geldiğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye başladı. Peki iOS 15.2 güncellemesi özellikleri neler? 
iOS 15.2 Güncellemesi Özellikleri Neler?

Apple’ın en yeni güncellemesi iOS 15.2 iPhone ve iPad cihazları için kullanıma sunuldu. Yeni gelen güncellemeyle birlikte önceki güncellemelerde yaşanan hatalar giderildi. İşte iOS 15.2 güncellemesi özellikleri:
1- Apple cihazlarının ayarlar kısmına Uygulama Gizlilik Raporu adında bir bölüm eklendi. Bu bölüm sayesinde kullanıcılar son 1 hafta içerisinde uygulamaların konum, fotoğraf, kamera gibi kişisel alanlara ne kadar eriştiği görüntülenebilecek.
2-İlk defa eklenen Dijital Miras özelliği sayesinde Apple cihazına sahip olanların vefatı halinde o kişinin bilgilerine erişme iznine sahip olacak 5 kişi seçilebilecek.
3- iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max cihazları makro fotoğraf ve video çekmek için Ultra Geniş lense geçebilecekleri makro fotoğraf denetimi bölümü Ayarlar’a eklendi.
4-Cihaz üzerinden her türlü film satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla mağaza bölümü içine TV uygulaması eklendi.
5-Mesajlar bölümüne çocuklar için sakıncalı olabilecek olan içerikler konusunda kişiyi uyaran bir sistem eklendi. Buna göre kullanıcılar çocukların görmesini istemediği fotoğrafları engelleyebilecek.
6-Çeşitli konularda kullanıcıya yardımcı olan Siri ve Spotlight ve Safari uygulamalarının kapsamı genişletildi. 
7-Apple Harita’da yer alan CarPlay uygulaması sayesinde kişi haritaları daha detaylı bir şekilde görüntüleyebilecek.
Güncelemeyle Birlikte Gelen Düzeltmeler Neler?

iCloud+ abonesi olan kişiler içn Mail uygulaması üzerinden rastgele e-posta adresleri oluşturulacak. iPhone’umu Bul özelliği güç koruma modunda 5 saate kadar çalışacak. Borsa uygulamasında para birimlerinin sene boyunca nasıl bir süreç izlediği görüntülenebilecek. Anımsatıcı ve Notlar bölümlerinde etiketler silinebilir ve adları değiştirilebilir hale geldi.
Apple’ın iOS 15.2 güncellemesinin iPhone 6S sonraki modelleri için geleceği tahmin ediliyor. iPad’lerde ise bu güncellemeyi en son iPad 4 alacak gibi görünüyor.

Apple iOS 15.2 güncellemesi iPhone iPad