iPhone 14 Pro'nun çentiksiz tasarımı yeni sızıntıyla ortaya çıktı

TAKİP ET

iPhone 14'ün beklenen lansmanına bir aydan biraz daha uzun bir süre kala, sızıntıların ağırlığı sayesinde söylentilerin kesin şeyler gibi görünmeye başladığı noktadayız. Ve Ice Universe'den en sonuncu sızıntıya dayanarak söyleyebiliriz ki, iPhone 14 Pro için çentik gerçekten geçmişte kalacak.

Reklam
Reklam

Çentik, 2017 iPhone X'in sahneye çıkmasından bu yana Apple'ın iPhone serisinin bir fikstürü oldu ve yavaş yavaş üst düzey Apple cihazları için bir arama kartı haline geldi. Tüm iPhone'lar, SE modellerinde artık var, MacBook’larda görünmeye başladı ve bir sonraki iPad Pro'nun bile bir tane olduğu söyleniyor.

Ancak 2017'nin amiral gemisi iPhone'unda çıkış yapmasına rağmen, en üst seviye 2022 modelleri bunu ilk ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Söylentiler, iPhone 14 Pro’nun, iPhone 13 ortaya çıkmadan önceki çentiği geri çekeceği yönündeydi, ancak o zamandan beri katılaştı ve fikir birliği, bunun iki kesikle değiştirileceği yönünde: iğne deliği kamera deliği ve bir Tüm akıllı Face ID teknolojisini barındıran hap şeklindeki alan.

Şimdi bu konularda oldukça iyi bir sicile sahip bir bahşiş veren olan Ice Universe, bir ekran koruyucu görüntüsüne benzeyen bir şey paylaştı.(yeni sekmede açılır)iPhone 14 Pro, kesikler ve hepsi için tasarlandı.

Bu kesikler şimdi oldukça tanıdık geliyor, ancak onları ekran koruyucu biçiminde görmek hala garip: kamera kurulumunun çalışmasına izin vermek için iki kesik. Oldukça büyükler (yine de ölçek nedeniyle iPhone 14 Pro Max'te muhtemelen biraz daha küçük görünecekler) ve aslında bu noktada en azından tanıdık olan çentikten daha bölücü olduğunu kanıtlayabilirler.

ÇENTİKTEN DAHA MI KÖTÜ?

Aslında, yeni görünümlü hap ve delgeç, üst düzey Android telefon çözümlerinden çok daha dikkat dağıtıcı. Bunun bir kısmı Apple'ın kontrolünün ötesinde - Android cihazların karmaşık FaceID teknolojisine yer açması gerekmiyor, bu nedenle genellikle kamerayı yerleştirmek için tek bir delikli daire ile kurtulabilir.

Ancak Android telefon üreticilerinin öne bakan lensi gizlemenin gerçekten yenilikçi yollarını da keşfettiğini söylemek de doğru. Üreticiler, kameraları telefonların içindeki karmaşık açılır mekanizmalara yerleştirmeyi veya hatta onları ekranların altında düz bir şekilde gizlemeyi denediler.

Ancak bu yaklaşımların her ikisinin de dezavantajları vardır. Açılır mekanizmalar yalnızca kırmak veya tozla doldurmak için ekstra bir mekanik eleman içermekle kalmaz, aynı zamanda el cihazlarına ağırlık ekleme eğilimindedir. Bu arada ekran altı kameralar - Samsung Galaxy Z Fold 3'ün iç panelinde bulunan selfie kamerası gibi - resim kalitesi söz konusu olduğunda sıkıntı çekiyor.

Apple'ın bu tür yaklaşımları düşünmemiş olması şaşırtıcı olurdu, çentiğin popüler olmadığını bilerek, ancak şirket aynı zamanda markasının o kadar güçlü olduğunun da farkında ki, bir dereceye kadar modayı şekillendirebilir. Ne de olsa, çentik, iPhone X'in ardından diğer üst düzey telefon üreticileri tarafından taklit edildi ve AirPods - bir zamanlar yakalamak için çok garip görünmekle reddedildi.(yeni sekmede açılır)- şimdi her yerde ve çok taklit ediliyor.

Hap ve delgeç düzeninin iPhone 14 Pro'ya özgü olması gerektiği için, kendi yolunda da ikonik hale gelebilir - pratik ve estetik açıdan masadaki diğer seçeneklerden daha az çekici olsa bile.

Eylül ayının ortası Apple'ın bir sonraki etkinliği için en olası tarih gibi göründüğü için, bunu çok uzun zaman önce kendimiz göreceğimizi umuyoruz. Eksiksiz iPhone 14 söylenti merkezimizdeki en son gelişmeleri takip edin.