Iphone'ların arkasında gizli tuş özelliği olduğu ortaya çıktı!

TAKİP ET

Iphone telefonlarda uzun bir süredir yer alan ve çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen gizli bir tuş olduğu ortaya çıktı. Back Tap (Arka Tık) olarak bilinen ve arka kısmında yer alan Aplle logosunda kullanılan bu özellik telefonun ayarlar kısmından etkin hale getiriliyor.

Reklam
Reklam

Teknoloji devi Apple'ın ürettiği ve dünyanın en çok tercih edilen telefonlarının ilk sırasında yer alan Iphone telefonlarda aslında uzunca bir süredir var olan fakat birçok kullanıcının henüz bilmediği bir özellik ortaya çıktı. Bir TikTok kullanıcısının 'İphone'un gizli tuşu' olarak duyurduğu özellik fark edilir edilmez çoğu kullanıcı tarafında aktif hale getirildi.



TikTok kullanıcısının 'İphone'un gizli tuşu' diye takipçilerine duyurduğu özellik aslında yıllardır Apple'ın ürettiği birçok telefonlarda bulunurken, Back Tap (Arka Tık) olarak adlandırılan özellik aslında kullanıcılara telefonları üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmış bir özellik olarak biliniyor. Telefonlardaki hemen hemen her komut için kullanılan bu özellik ise ayarlar kısmından etkin hale getirilebiliyor.



TELEFONDA IOS 14 VE ÜZERİ YAZILIM OLMASI GEREKİYOR

Telefonda gerekli ayarlamaların yapılması sonrası 'arka tık' seçeneğiyle telefonun kamerası açma, ekran görüntüsü alma, ses açıp kapatma ve ekranı kilitleme gibi işlemler yapılıyor. iPhone modellerinin 8 ve üzerinde yer alan bu özelliğin kullanılabilmesi için yazılımın iOS 14 ve üzeri olması da gerekiyor.



BACK TAP (ARKA TIK) NASIL AÇILIR?

Back Tap özelliği Apple logosunun olduğu alana iki yada üç kez dokunularak kullanılıyor. Bu özelliği açmak için de ilk olarak ayarlara giderek erişilebilirlik ayarlarının açılması gerekiyor. Burada en alt kısımda "arkaya dokun" seçeneğine girerek çift dokunma veya üç kez dokunma seçeneklerinden biri seçilerek özellik aktif hale getiriliyor.




 

Iphone gizli tuş nedir Back Tap arka tık özelliği arka tık nasıl aktif edilir