IPTV Nedir? IPTV'ye dair her şey

TAKİP ET

IPTV son yıllarda insanlar arasında çok popüler olmuştur. İnternet üzerinden izlenebilmekte olan IPTV ,çok fazla yayın ve programı içerisinde sunmaktadır. Bu haberimizde IPTV'ye dair merak edilen her şeyi sizler için derledik...

Reklam
Reklam

Teknoloji sürekli olarak gelişmektedir. Teknoloji sayesine artık hemen hemen her iş intenet aracılığıyla yapılabilmektedir. IPTV yeni nesil televizyon olarak adlandırılıyor.

IPTV

İntenet prokolü televizyonu olarak adlandırılan IPTV , kablolara ,uydu alıcılarına ve antene gerek kalmadan intenet üzerinden televizyon izlenme olanağı sunmaktadır. IP ağıyla video ,grafik,sesler,medya içerikleri ve canlı olarak televizyon yayınları IPTV üzerinden yayınlanmaktadır. Şifreli ve şifresiz bütün kanallar IPTV’de açık haldedir.

IPTV nasıl kullanılmaktadır?

Çalışma sistemi yerel alan ağı veya geniş alan adını çevirme aracılığıyla IPTV çalışmaktadır. Telefonunuzdan , tabletinizden ya da diz üstü bilgisayarınızdan IPTV’yi kolayca izlenebilmektedir. Radyo dalgalarına dönüşen televizyon programları antene gönderilir. Dalgalar burada elektrik sinyallerine dönüşür. Buradaki yayınlar intenet aracılığıyla aktarılır.

IPTV çeşitleri

IPTV 3 farklı yoldan izlenebilmektedir. İzleyiciler istedikleri yoldan IPTV’yi izleyebilir. Yollar şu şekildedir;

VOD : video formatında olan VOD, belirli bir ücret karşılığında izleyiciler, istediği zaman istediği videolara ulaşabilirler. Netflix, Exxen, Amazon Prime , Hulu bunlara önektir.

Canlı IPTV: Bu formatta,canlı olarak televizyonda yayınlananları izleyebilmektedir. Genellikle tv dizileri ve spor etkinliklerinde kullanılmaktadır.

Zaman Kaydırmalı IPTV: bu formatta , kullanıcılar televizyonda yayınlanan programları istedikleri zaman tekrar izleyebilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu formatta yayınlanmış olan programlar kısa bir süre burada tutulur ve izleyicilerin izlenmesi sağlanır.

IPTV kurulum aşaması

İlk olarak IPTV kullanmak istiyorsanız intenet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. Son zamanlarda insanlar IPTV’yi televizyonda izlemek daha kullanışlı gelmektedir. Televizyonunuzun IPTV’yi desteğini sağlayacak bir özelliği olması gerekmektedir.

IPTV kurulumu HDMI kablosu ile cihaza takılır ve kanal listeleri televizyona aktarılır. İntenet bağlantısı ve Smart TV özelliği cihazınızda bulunması gerekmektedir. Herhangi bir intenet bağlantısı sağlandığı halde IPTV kullanımı mümkün olacaktır.

IPTV avantajları

IPTV, çok fazla avantaj ve kolaylık sağladığı için son yıllarda kullanan sayısı katlanmaktadır. IPTV’nin ayrıcalıkları şunlardır;

IPTV Box satın aldıktan sonra bunu televizyonunuza bağlamanız gerekiyor. Yeni kutuların wi-fi özelliğinden dolayı bu süreç kolaylaşmaktadır.

Her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde yaşadığımız çevre dijitalleşmeye başlamaktadır. Dijital Tv bu açıdan çok büyük bir önem taşımaktadır. Yeni teknolojiler ve gelecek için ilk temel oluşturmuş olacaksınız.

IPTV aynı anda farklı cihazlardan da izlenebilmesi mümkündür. Bu sayede ortak bir kullanım sağlayabilmektesiniz.

IPTV üzerinde çok fazla yayın, program bulunduğu için her izleyici kitlesine hitap etmektedir. Bu yüzden de herkese cazip gelmektedir.

IPTV üzerinde reklamlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Bu sayede rahatsız olmadan sevdiğiniz şeyleri izleyebilmektesiniz.

iptv nedir iptv nedir nasıl alınır iptv nedir nasıl kullanılır iptv nedir ne işe yarar iptv nedir nasıl izlenir