İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini'nin son görüntüleri ortaya çıktı

TAKİP ET

İran'dan gelen korkunç haber tüm dünyada geniş yankı buldu. Başörtüsü kurallarına uygun örtünmeli gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve katledilen 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin son görüntüleri yürek yaktı. Genç kadının polisler tarafından zorla bir arabaya bindirildiğinin görüldüğü görüntülerde çığlık attığı duyuluyor.

Reklam
Reklam

İran'da 13 Eylül tarihinde Mahsa Amini isimli bir genç kadın kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından Başkent Tarhan’da zorla gözaltına alınmıştı. görüntüler İran devlet televizyonu tarafından yayınlanırken 22 yaşındaki kadının göz altı merkezinde bir anda fenalaştığı ve yere yığıldığı görülüyordu. Olayın ardından yoğun bakıma kaldırılan talihsiz kadın dün hayatını kaybetti. İran'da 13 Eylül tarihinde Mahsa Amini isimli bir genç kadın kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından Başkent Tarhan’da zorla gözaltına alınmıştı. Görüntüler İran devlet televizyonu tarafından yayınlanırken 22 yaşındaki kadının gözaltı merkezinde bir anda fenalaştığı ve yere yığıldı görülüyordu.

Son görüntüleri ortaya çıktı

Talihsiz kadının son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde 22 yaşındaki genç kadın ahlak polisi tarafından zorla bir araca bindiriliyor. Sonrasında ise götürüldüğü Polis Merkezi'nde bir anda fenalaşarak yere iyi oluyor. Feci şekilde darp edildiği ortaya çıkan genç kadın yoğun bakımda tedavi altında olduğu sırada hayatını kaybetti.

Genç kadının cenazesinin toprağa verildiği görüntülerde sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde Emini’nin memleketi Sakkız kentinde yapılan cenaze töreninde gruplar toplanarak yetkililer aleyhine sloganlar atıyor.