İran'da peş peşe şiddetli depremler! 6 ve üstünde sallandı

TAKİP ET

İran'ın güneyinde bulunan Hürmüzgan eyaletinde peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. İlk deprem 6,1 şiddetinde olurken hemen ardından da 6,1 ve 6,3 şiddetinde iki deprem daha yaşandı. Ülkede depremlerde can kayıpları olduğu açıklandı.

Reklam
Reklam

İran haber ajanslarına göre merkez üssü ülkenin güneyinde Emirgan eyaletine bağlı Bender Hemir ve Bender Lenge şehirleri çevresinde Peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. Yerel saatle gece 02.02 sularında yaşanan depremlerde can kaybı olduğu bildirildi.

3 kişi hayatını kaybetti

İran'da peş peşe meydana gelen büyük depremler de 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 19 kişinin yaralandığı açıklandı. Ülkede en az zarar gören bölgenin Sayehuş köyü olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 6.1 şiddetinde başlayan depremler peş peşe devam ederken Sayehuş haricinde Konh, Dejgan ve Çah Ahmed bölgelerinde de ciddi hasarlar olduğu öğrenildi.

Biraz dakika arayla yaşandı

İran’da Gece saatlerinde ilk deprem 6.1 şiddetinde meydana geldi. Birer dakika arayla 6.1 ve 6.3 şiddetindeki deprem daha yaşanırken 15 artçı sarsıntının meydana geldiği öğrenildi. Deprem nedeniyle Gece saatlerinde halk sokaklara döküldü. Güvenliğin sağlanması için depremden etkilenen bölgelere Güvenlik güçleri sevk edildi.