İran'da protestolar sürerken kanlı müdahale sinyali geldi

TAKİP ET

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından darp edilerek gözaltına alınan 21 yaşındaki Mahsa Amini'nin katledilmesi sonrası protestolar sürüyor. Protestolarda ölü sayısının 35'e yükseldi öğrenilirken gözaltına alınan kişi sayısı ise 739 oldu.

Reklam
Reklam

İran'da ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınırken darp edilen 21 yaşındaki Mahsa Amini hayatını kaybetmişti. Genç kadının ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde protestolar başladı. Göstericiler ve polis arasında zaman zaman sert çatışmalar da yaşanıyor. Şu ana kadar İran'da protestolarda hayatını kaybeden kişi sayısı 35 olarak açıklanırken 739 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Sert müdahale sinyali geldi

İran'da devam eden protestolarla ilgili Cumhurbaşkanı İbrahim reisi de açıklamalarda bulundu. protestolara yönelik açıklama yapan reisi sert müdahale sinyali verdi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim reisi açıklamasında, "Ülkenin güvenlik ve huzuruna karşı hareket edenlerle kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.