İranlı kadınlardan mesaj var: Laikliğinizin kıymetini bilin

TAKİP ET

İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan eylemler devam ediyor. Polisin tüm müdahalelerine rağmen kadınlar direnmeye devam ederken Türk muhabirleri de açıklamalarda bulundu. Türk kadınlarına mesaj gönderen İranlı kadınlar, "Türkiye'nin durumu bize göre çok iyi. Laikliğin değerini bilin, sahip çıkın. Şeriat istemek için hasta olmak gerek" dedi.

Reklam
Reklam

İran'da geçtiğimiz hafta ahlak polisinin yaptığı Müdahale sonucunda hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan eylemler devam ediyor. İran'daki eylemler 6 gününe girerken şu ana kadar rejim güçlerinin müdahalesi sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. yüzlerce kişi ise eylemler sebebiyle gözaltına alındı. Ancak her şeye rağmen kadınlar sokakta direnmeye, başörtüsünü yakmaya ve saçlarını kesmeye devam ediyor. İran'da şeriat rejiminin yıkılması için kadınların direnişi sürüyor.

İranlı kadınlardan Türk kadınlarına mesaj var

İran'da direniş devam ederken Türk muhabirlerine açıklama yapan İranlı kadınlar Türkiye'ye de mesaj gönderdi. İran'dan çıkmak için gün saydıklarını belirten kadınlar, trafikte bile polis gördüklerinde koltuklarını söylüyor. Türk kadınlarına mesaj gönderen İranlı kadınlar, “Türkiye'nin durumu bize göre çok iyi. Laikliğin değerini bilin, sahip çıkın. Şeriat istemek için hasta olmak gerek" dedi.