İş arayanlara güzel haber! 600 personel alımı yapılacak

TAKİP ET

Hazine ve maliye Bakanlığından iş arayan milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi. Bakanlık bünyesinde görevlendirmek üzere toplam 600 personel alımı yapılacak. Alınacak personellerin kadro dağılımı da yine bakanlık tarafından açıklandı.

Reklam
Reklam

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kamu idarelerinin Merkez teşkilatlarının Strateji Geliştirme birimlerinde görevlendirilmek üzere 400 Mali Hizmetler uzmanı, Devlet Su İşleri Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 196 temizlik görevlisi ve Kıyı Emniyet Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 4 engelli personel alımı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni iş ilanına göre bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin Merkez teşkilatlarına 400 Mali Hizmetler uzman yardımcısı alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler uzman yardımcısı alımı için özel bir sınav yapılacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde görevlendirilmek üzere de 196 temizlik görevlisi alımı yapılacak. son ilan ise Kıyı Emniyet Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 4 engelli personel alımı ilanı oldu. yani Kamu Kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmek üzere toplam 600 personel alımı gerçekleştirilecek.
 

Bakanlık özel yarışma sınavı yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere alımı yapılacak olan personeller için özel yarışma sınavı düzenlenecek. Sınav bakanlık tarafından ÖSYM’ye yaptırılacak. Ayrıca yazılı sınav sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da sözlü sınav gerçekleştirileceği öğrenildi.
 

Başvuru tarihleri belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yazılı Sınavına başvuru yapmak isteyenler ÖSYM aracılığı ile 8-14 Eylül tarihleri arasında elektronik ortamda başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Nihai başvurularını 27 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek öğrenilirken yazılı sınavın ise 13 Kasım pazar günü yapılacağı açıklandı. Sözlü sınav yeri günü ve saati ise yazılı sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.