İş başvuru formu nedir, nasıl doldurulur? 2021 işe başvuru formu

TAKİP ET

Şirketin mülakatlar sırasında iş başvurusu yapan kişilere doldurttuğu bir belge olan iş başvuru formu son zamanların gündem maddelerinden bir tanesi. Peki iş başvuru formu nedir, nasıl doldurulur? İşte 2021 işe başvuru formu...

Reklam
Reklam

Türkiye’de iş arayışlarına devam eden yüzbinlerce insan bulunuyor. Bu insanlar bir işte çalışmak için oldukça uzun ve dikenli bir yoldan geçiyorlar. Başvurdukları şirketten geri dönüş alan insanların şirket binasına geldiklerinde önlerine iş başvuru formu konuluyor. Bir çok insan bu iş başvuru formu hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki iş başvuru formu nedir, nasıl doldurulur? 
İş Başvuru Formu Nedir, Nasıl Doldurulur?

Bir şirkete çalışmak amacıyla iş başvurusunda bulunan insanlar CV yani özgeçmişlerini bu şirketin insan kaynakları bölümüne doğrudan teslim ederler ya da online ortamdan mail olarak bu belgeleri iletirler. Iş başvurusunda bulunan adaylardan aslında özgeçmişlerini doldururken yaptıklarının aynısı istenir. Bu durum da adaylarda ufak bir şaşkınlığa yol açar. Aslında az bilinen bir gerçek de şudur ki şirketler kişileri bu belgeleri yeniden doldurtarak bir teste tabi tutarlar. Söz konusu test adayların sabrını, motivasyonunu ve hevesini ölçmek içindir.
2021 İşe Başvuru Formu
İş başvuru formu şirketlerin mülakat öncesinde adayların doldurmasını istediği bir belgedir. Genellikle 2 veya 4 sayfadan oluşan bu belgelerde adayı tanıtacak bir çok bilgi yer alır. Kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, beceriler, tecrübeler bu bilgilerden bazılarıdır. Iş başvuru formu hemen hemen her kurum ve kuruluşun talep ettiği bir belgedir. Bu nedenle iş başvuru formunun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması oldukça önemlidir. 
Her şirketin kendine özel iş başvuru formları bulunmaktadır. Bu formların içinde de yine o şirkete özel olan ve adaylardan cevaplanması istenen bazı bölümler bulunmaktadır. Bu bölümlerin doldurulması kişinin o şirkete girme şansını olumlu veya olumsuz anlamda etkileyecektir. Özel ve devlet kurumların iş başvuru formları farklı olduğu gibi cevaplanma süreleri de farklıdır. Yani bir kişi devlet kurumuna veya özel bir şirkete iş başvurusu yaparsa farklı bir sürelerde geri dönüşler alacaktır.
İş başvuru formu örneği için tıklayınız

iş başvurusu iş başvuru formu şirket