İş görüşmesine gittiği otelin beşinci katından düşerek hayatını kaybeden Gamze Açar davasında karar çıktı

TAKİP ET

Ankara'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze acar iş görüşmesine gittiği termal otelin beşinci katından düşerek hayatını kaybetmişti. Gamze'nin ölümüyle ilgili davada tutuklu yargılanan sanıklardan rıza doğan ve Mustafa Emre Demiral ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Reklam
Reklam

7 Kasım 2020 tarihinde meydana gelen olayda 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze acar internette gördüğü bir işi ilanı üzerine rıza doğan ile irtibata geçmiş ve iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde bulunan bir termal otele gitmişti. Aynı gün sabaha karşı Gamze beşinci kattaki odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetmişti.

Gamze’nin ölümünün ağır olduğu iddia edilmişti ancak Ankara batı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gamze Açar’ın otelde görüştüğü ve kendilerini Devremülk şirketi çalışanları olarak tanıtan beş kişiden rıza doğan, Mehmet doğan, Mustafa Emre Demiral ve Emre eker tutuklanmıştı. Hüseyin Emre gürgen ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Eylül ayında Ankara batı adliyesi ikinci ağır ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Mehmet Doğan ve Emre eker de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

İki sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Gamze Acar’ın iş görüşmesine gittiği termal otelin beşinci katından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin ikisi tutuklu beş sanığın yargılandığı davada bugün karar çıktı. Mahkeme tutuklu sanıklardan Rıza Doğan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl hapis cezası verirken Mustafa Emre Demiral hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet ve dokuz yıla kadar hapis cezası kararı verdi. Tutuksuz sanıklar ise tüm suçlamalardan beraat etti.