İş Güvenliği ve İş Sağlığı Saha Elemanı iş tanımı nedir? İş Güvenliği ve İş Sağlığı Saha Elemanı maaşları ve güncel iş ilanları

TAKİP ET

İ.ş güvenliği ve iş sağlığı elemanı işçi statüsünde yer alırın meslek arayışları devam etmektedir. İş güvenliği ve iş sağlığı elemanları ne iş yapar, ne mezunu olmalı, ne kadar maaş alır ve meslek grupları araştırılmaya başlandı. İş ilanları ile birlikte iş güvenliği ve iş sağlığı elemanı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İşçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre korumadan sorumlu olan ve meslek verimliliğini kaliteli şekilde yerine getiren kişilere denmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği için gereklerini yerine getiren kişilerdir.
İş güveliği ve işçi sağlığı saha elemanı maaşı ne kadar?
En çok merak edilen konulardan olan maaşların ortalaması 6.750 TL olarak belirlenirken en düşük maaş 2.826 TL ve en yüksek maaş 9.500 TL olduğu açıklandı. Bu işe sahip olmak ve bu maaşları kazanmak için İŞKUR resmi sayfası üzerinden meslek adı yazılarak iş ilanlarına bakılabilir.
İŞKUR İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI İŞ İLANLARI
İş Güvenli ve İş Sağlığı Saha Elemanı ne iş yapar?
Öncelikle bu mesleği yapabilmek için eğitim durumunun en az lise olmadı gerekmektedir. İş doğrultusunda araç, gereç ve ekipmanlar kullanılarak işçi sağlığı ve güvenliği sağlanmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Organizasyon hizmet alanları ile ilgili dosya hazırlamak

Kurumsal İş Sağlığı ve Güvenliği organizasyon dosyası hazırlamak

İş Sağlığı ve Güvenliği Gündemini takip etmek

İş Sağlığı ve Güvenliği Sunumu oluşturmak

Fiziksel  Kimyasal  Biyolojik  Psikososyal Risk Etmenleri çalışmaları yapmak,

Kaynak işleri, elektrikle çalışmalar, kaldırma araçları, motorlu araçlar, el aletlerinde bakım - onarım işleri ile ilgili iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini yürütmek.

Yetişkin eğitimi, işyerinde sağlık güvenlik eğitimi ve iletişim faaliyetlerini yürütmek,

Elle Kaldırma ve Taşıma İşlerinde  Yüksekte Çalışmalarda  İnşaat İşyerlerinde  Maden İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.Meslek ana grubu
Adından belli olduğu gibi işçi elemanlarının yer aldığı grup teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları olarak belirlenmiştir.
Meslek alt ana grubu
Sağlıklı ile ilgili diğer yardımcı profesyonel meslek grubudur.
Meslek kodu
Mesleklerin ayrıştırılması için her mesleğe kod verilmiştir. Türk meslek sözlüklerin de yer alan İş sağlığı ve işçi güvenliği saha elemanı meslek kodu 3257.11’dir.
 

i̇ş güvenliği ve iş sağlığı maaşı iş güvenliği ve iş sağlığı ne iş yapar iş ilanları i̇şkur iş ilanı