İş kurmak artık çok basit!

TAKİP ET

Birçok mezun işsizlikle karşılaşırken, bazıları kendi işini kurma hayaliyle yatıp kalkıyor. Hayallerinizi gerçeğe çevirmenin tek yolu haberimizde yer alıyor. Çeşitli yollarla hayallerinize kavuşmanız için size seçenek sunmaya devam ediyoruz. İşte detaylar haberimizde yer alıyor..

Reklam
Reklam

Binlerce mezun iş bulma hayali ile ortada dolaşıyor. Bazıları ise çok uzakgibi görünen kendi işini kurma hayali ile hareket etmek istiyor. Fakat yeterli finans kaynağı sağlanamadığından hayaller raflara kaldırılıyor. Bizde siz değerli okuyucularımıza hayallerinizi gerçeğe döndürmenin yolunu çizdik. İşte haberimizde!

İşinizi kurmak amacıyla birçok yerden alabileceğiniz destekleri sizler için derledik. Kendi işinizin patronu olmayı ve sevdiğiniz işi yapmanın hazzını bu desteklerle gerçekleştirebileceksiniz. Yeterli sermaye sağlayabileceğiniz noktalar elinizin altında.

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için KOSGEB fırsatlarını sizler için araştırdık. Son zamanlarda bu yöntemlere başvuran sayısı oldukça fazla. Herkes sevdiği işi yapmak en önemlisi kendi işinin patronu olmak istediği için öncelikli adımı bu yollardan geçiyor. Sermaye konusunda destek vererek hibe oluşturan ve uzun vadeli kredi yolunu aralayan KOSGEB hakkında bilgi veriyoruz.

Şu an piyasa koşullarına göre kredi çekmek ve geri ödemek mümkün değil. Faiz rakamları ortadayken, çok akıllıca olacak bir işi size sunuyoruz. 50 bin TL varana kadar hibe kredi seçeneğinden yararlanın. 

Öncelikli olarak tamamen tutacağına inandığınız bir iş sizi zorluyorsa ve olacağına inanıyorsanız yakın çevrenizden borç isteme yoluyla bu adımı başlatabilirsiniz. Her iş sermaye ile olabileceği için sermayesiz yola çıkmak akıl karı değil. Projenizde size destek verecek ve minimum seviyede zarara uğramanız için bankalara bulaşmadan eş, dost, akrabadan işiniz için gerekli temel nakit para ile bunu aşabilir ve adım atabilirsiniz. 

Onun haricinde her şehirde bulunan Odalar ve Borsalar Birliği ile iletişime geçerek, fikrinizi paylaşarak yetkili kişiler ve finans kaynağını sağlayacak birileri ile görüşebilirsiniz. Bu da anaparayı bulmanızda size yardımcı olacaktır. Öncelikle yapmanız gereken tek şey bu konuda inancınızın tam olmasıdır. Karşı tarafa düşüncenizi ileterek ve fikriniz konusunda ikna ederek, bu kaynağa ulaşabilirsiniz. 

Bu saydığımız yollardan herhangi biri yeşil ışık yakmadıysa çok geç kalmadan ve hayalinizi ertelemeden bankaların kapısını çalabilirsiniz. Bu noktada iyi bir araştırma yaparak, kredi ve geri ödeme koşullarını iyice araştırarak başvuru yapabilir şansını deneyebilirsiniz. Çoğu zaman olumlu sonuçlanan projeleriniz için artık sermaye bulmuşsunuz demektir. Bazılarının düşüncelerine göre ise sağa sola yakın akrabaya borcumuz olmasındansa resmi bir yere borcumuzun olmasını tercih ederiz fikri benimsenmiştir. İşte o fikirde olan biriyseniz zaten direkt ya KOSGEB imkanları ya da banka altenatiflerini değerlendirerek işe adım atabilirsiniz. 

Bankaların verdiği krediler son yıllarda daha bir farkındalık oluşturulması için denekler vb. yerler açılarak bilgilendirme yapılarak krediye sevk etme durumu ortaya çıkmıştır. 

Çeşitli bankaların kredi desteklerine bakalım;

Ziraat bankası, baktığımız zaman yoğun olarak tarım ve hayvancılık ile ilgili kredilerde ön plana çıkmaktadır. Bu alanda faaliyet gösteren girişimlere nitelikli kredi olanakları sunmaktadır.

Türkiye İş Bankası, Yeni iş kuracaklara işyeri açma kredisi altında 72 aya kadar  uygun vade oranlarıyla kredi fırsanları sunuyor.

Halkbank, Kosgeb’in temelini oluşturan Halkbank sayesinde hibe ve çok düşük faizli iş kurma kredilerini temin edebilirsiniz.

Yapı Kredi, iş kurmak adına sermaye ihtiyacınızı karşılamaya yönelik sunulan krediler 36 ay vade ile veriliyor. 3 ayda 1 öde gibi farklı ödeme seçenekleri ile uzun vadeli projelerinizi geliştirme parayı yönetme imkanı sunulmaktadır.

Garanti Bankası, Gerekli kriterleri yerine getirdiğiniz takdirde Avrupa Yatırım Fonu desteği kredi almanıza imkan sunmaktadır.

Finansbank, kadın girişimcileri ve genç girişimcileri destekleme portföyüne sahip bir bankadır. işletmeler için cazip oranlarda teklifler vermektedir.

Teb,Türkiye Ekonomi Bankası son yıllarda girişimcilere çok uygun koşullar altında krediler sunmaktadır. İş kuracaksanız bu bankanın kredi olanaklarını incelemenizi öneririz.

iş kurmak iş kurmak için kredi iş kurmak ekşi iş kurmak için dua iş kurmak için kredi veren bankalar