İş kurmak isteyenlere 370 bin TL hibe desteği verilecek

TAKİP ET

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere Müjdeli Haber geldi. KOSGEB, yeni iş kurmak için başvuru yapanlara 370 bin TL hibe desteği sağlayacağını açıkladı. Ayrıca KOSGEB'in girişimcilere 60 bin liralık da ayrı bir hibe desteği imkanı bulunuyor. KOSGEB 370 bin TL destek ödemesi ve detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

KOSGEB, kendi işini kurmak isteyenler için yeni duyuruları yayınladı. Kafasında bir iş fikri olan ve kendi işini kurmaya başlamak isteyen vatandaşlara başvuru yapmaları halinde KOSGEB tarafından hibe ve kredi destek paketleri verilecek. KOSGEB hibe desteği başvuru şartları da açıklandı. Detaylar haberimizin devamında…

KOSGEB’in, KOBİ’lere yönelik destek veriyor ve paketlerine devam ediyor. 18 yaşını doldurmuş olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yeni bir kampanya daha başlatan KOSGEB, 60 bin lira ile 370 bin lira arasında değişen geri ödemesiz hibe desteği vereceğini duyurdu. Kendi iş yerini açmak isteyen herkes KOSGEB'in bu destek imkanından faydalanabilecek.
 

Hangi sektörlere destek veriliyor?

KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyenlere verilecek olan kredi desteğinde bazı şartlar bulunuyor. KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerden birinde iş kurmak önemli. Bunun için de iş kurmak isteyenlerin NACE kodu üzerinden sektörü sorgulamaları gerekiyor. Ardından başvuru yapanlar KOSGEB danışmanları tarafından değerlendirmeye alınıyor. Söz konusu programa uygun olanların iş yerinin kuruluş aşamasında başvuru yapmaları gerekiyor.


 

60 bin TL ile 370 bin TL arasında değişiyor


KOSGEB tarafından sağlanacak olan kredi ve hibe desteği paketleri 60 bin TL ile 370 bin TL arasında değişiyor. İş yerinin kuruluş aşamasında sermaye olarak kullanılacak olan bu destekler aynı zamanda KOSGEB'in kurslarına katılan vatandaşlara veriliyor. KOSGEB tarafından yapılan açıklamada başvuru yapmak isteyenlerin internet üzerindeki buldukları bilgilere göre değil doğrudan KOSGEB ile iletişime geçerek başvuru yapmaları istendi.

Kayıt yaptırmak gerekiyor

Kendi işinin patronu olmak isteyen ve Kafasında bir iş fikri Bulunan vatandaşların Öncelikle KOSGEB kaydı yapması gerekiyor. Ardından da KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kurslarına katılarak eğitim almak şart. girişimcilik kurslarını online şekilde tamamlamak da mümkün. Sertifikasını alan ve desteklenen sektörler arasında iş kolu seçen kişiler sisteme kayıt olduktan sonra hibe desteği ya da kredi paketi için başvuru yapabiliyor.