İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolörü iş tanımı nedir? İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolörü maaşları ve güncel iş ilanları

TAKİP ET

Muhtar, kaymakam, vali gibi devlet idarilerinin verdiği talimatları uygulayan kişi olan iş sağlığı ve güvenliği kontrolorünün maaşları ve güncel iş ilanları merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü iş tanımı nedir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Devlet idarilerinin verdiği talimatları uygulama konusunda iş sağlığı ve güvenliği kontrolorünün önemi büyüktür. Verilen talimatların denetimini yapan iş sağlığı ve güvenliği kontrolorünün 2021 yılı maaşları ve güncel iş ilanları iş arayışında olan kişilerin gündemini meşgul ediyor. Bir çok insan iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü hakkında bilgi sahibi olmak için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü iş tanımı nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolorü İş Tanımı Nedir?

Devlet veya kamu idarilerinin verdiği talimatlara göre çeşitli projelerin uygulanmasından ve denetiminden sorumlu olan kişiye iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü adı verilir. En az önlisans seviyesinde eğitim almış olan kişilerin çalıştığı iş sağlığı ve güvenliği kontrolorünün güncel iş ilanları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx sitesi üzerinden sık sık yayınlanmaya  devam ediyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolorü Ne İş Yapar?

İş sağlığı ve güvenliği kontrolorü olarak iş hayatını sürdüren kişilerin gün içinde yerine getirmeleri gereken bazı görevleri bulunuyor. İşte o görevler...
- Anayasanın gerekliliklerini uygulamak
- İdarecilerin olmaması halinde yürütme işinin sorumluluğunu almak
- Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerini yerine getirmek
- Ülkeye giriş yapan yabancı insanların kayıt ve pasaport işlemlerini yapmak
- Ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında durum analizi yapabilmek
- Alt kıdemde bulunan personelin işlerini takip etmek
Türk Meslekler Sözlüğü’nde 3257.02 meslek kodu ile yer alan iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü meslek ana grubu olarak teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda, meslek alt ana grubu olarak sağlık ile ilgili yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda, meslek grubu olarak sağlık ile ilgili diğer yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda ve meslek birim grubu olarak ise çevresel ve mesleki sağlık kotnrolörleri ve ilgili yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda yer almaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolorü Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü olarak çalışan bir kişi aylık ortalama olarak 7.500 TL maaş almaktadır. 2021 yılı itibariyle en düşük iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü maaşı 2.826 TL iken en düşük iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü maaşı ise 12.500 TL’dir. Bu maaş kişinin çalıştığı kurum veya kuruluşa göre değişiklik gösterebilir.
İş sağlığı ve güvenliği kontrolorünün iş alımları zaman zaman çeşitli devlet kurumlarının internet sitesinde yayınlanmaya devam ediyor. Fakat genel olarak bu mesleğin iş ilanları İŞKUR’un internet sitesi üzerinden ilan ediliyor.  Bu meslekte çalışmaya karar verenler İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilirler.


 

iş sağlığı ve güvenliği kontrolorü i̇şkur