İşbaşı eğitim programları başlıyor! Sigorta girişi olan herkesin hesabına tam 4 bin 253 TL yatırılacak!

TAKİP ET

İşbaşı eğitim programları ile gençlere önemli bir fırsat sunuluyor. Programa katılan öğrenciler için 112 TL, işsizlik maaşı alan kişiler içinse günde 82 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

İşbaşı eğitim programı ile gençler hem eğitim alacak hem de gelir elde edecekler. Programa katılım sağlayarak iş yerinde 26 gün çalışan kişilerin hesaplarına ise 4253 TL yatırılacak.

İşveren maliyeti de düşürülüyor
İŞKUR'un düzenlediği aktif iş gücü programlarından bu sene beş yüz binden fazla gencin faydalanması amaçlanıyor. İşsizliğin önüne geçilmesinde büyük role sahip olan işbaşı eğitim programları özellikle genç neslin iş hayatına atılması için önem taşıyor. Program dahilinde, işe alımı planlanan personel iş başında değerlendirilirken yapılacak maaş, SGK ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Nitelikli iş gücünde sorun yaşayan işverenlere, işe alacakları kişilerin meslek becerilerini gözlemleme ile işe alım esnasında isabetli karar verme fırsatları sunuluyor. Program boyunca işverenlerde maddi yükümlülük olmaması maliyet açısından oldukça avantajlı.
İşveren yakınları kapsam dahilinde olmayacak
Programlara İŞKUR kaydı bulunan işsizler, 15 yaşını doldurmuş, işveren kişinin birinci ya da ikinci dereceden yakını ile eşi olmayan, başlama öncesinde 3 aylık dönemde başvuru yapmış olan işverenin çalışanı olmama şartı aranıyor. Öğrenciler, isteğe bağlı sigortalı olanlar ile tarımsal faaliyette bulunan kişiler de programa katılım sağlayabiliyor. Programa katılanlar işgücü piyasasında deneyim kazandıkları gibi işverenler de istihdam edecekleri elemanları işin başında görüp tanıma fırsatı buluyorlar
Hem deneyim hem çalışma fırsatı
Programı İŞKUR başlattığı gibi, işyerleri başlatabilmek için kuruma talepte bulunuyor. Talebi onaylanan işyerlerine mevcut istihdamlarının %10'u kadar katılımcı hakkı tanımlanıyor. Minimum 3 aylık süre ile tanınan bu kontenjanda katılımcılar eğitim içerikli çalışma şansı yakalıyor. Eğitim sonunda katılımcıların minimum %50'sinin minimum program süresi kadar istihdam edilmesi gerekmekte.
Haftada 45 saatten fazla olmayacak
Program imalat, bilişim sektörlerinde maksimum altı ay, diğer sektörlerde ise üç, siber güvenlik, oyun geliştirme, kodlama gibi alanlardaysa 18 ile 29 yaş arası gençler için dokuz ay uygulanacak. Programlar günlük minimum beş ila sekiz saat olacak şekilde haftanın altı günü ve haftada 45 saati geçmeyecek şekilde planlanacak.

işbaşı eğitim programları nedir işbaşı eğitim programlarına kimler katılabilir