İşçilerin beklediği haber geldi! İşçi başına 960 TL destek

TAKİP ET

Hükümetten işçiye sevindirici haber geldi. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerin maaşlarında yükseltme yapıldı. 2022 yılında yapılan yeni zamlar sonrası işçilerin maaşlarındaki artış gözlerden kaçmadı. İşçi başına 960 TL destek duyurusu geldi. İşçi maaşları hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Belli başlı iş yerlerinde çalışan işçilerin maaşları yükseltildi. Belirlenen koşulları sağlayan işçilerin maaşlarına 960 TL eklendi. İşçilerin uzun süredir beklediği haber ise hükümet tarafından duyuruldu. Tehlikeli ve ağır işlerde görev yapan işçilerin maaşlarında yapılan yükseliş sonrası yapılan detaylar haberimizde yer almaktadır. Hangi işçilere 960 TL ödemesi yapılacak? Kimlere 960 TL destek verilecek? 

Şartlar neler? 

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi için Türkiye genelinde, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde ondan az çalışanın bulunması gerekiyor.

Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması koşulu bulunuyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine sahip işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği desteğinden yararlanmak için işyerinin tescil edildiği SGK ünitelerine ekli formla başvurabilir. 

Hedef 2 milyon işyeri, 23 milyon çalışan 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, meslek hastalıklarının tümünün, iş kazalarının ise yüzde 98'inin engellenebileceğinden hareketle çalışmalarını sürdürüyor. İ kazaları ve meslek hastalıklarını önlemekle görevli Genel Müdürlük, iş kazalarıyla mücadelede yeni uygulamaları da hayata geçiriyor. 

işçi maaşı ne kadar işçiye 960 TL destek hangi işçiye 960 TL verilecek