İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı nelerdir?

TAKİP ET

İşçinin hakları günden güne artış göstermektedir. Emekli maaşları hakkındaki bilinmezlikler bütün vatandaşları merak ettirirken işçiye haklı nedenle fesih hakkı nasıl doğar sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır. Kişinin sigorta durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle her kişi kendi durumuna göre değerlendirilmek zorundadır. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Vatandaşların merak ettiği işçi hakları internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. Emeklilik hakkında en çok merak edilen sorular haberimizde yer almaktadır. İşçilerin haklı fesih yolları durumunda sorduğu sorular şöyledir;

Merhaba, ben 2019 yılında emekli oldum. Ondan öncesinde de kesintisiz 25 yıl çalışmışlığım var, bana GSS borcunuz var diye tebligat geldi? Emekliye GSS borcu çıkıyor mu, yoksa yanlış mı gelmiş? 

Merhaba, emekli kişilere Genel Sağlık Sigortası borcu tahakkuk ettirilmemektedir. Emekliliğiniz öncesinde işsiz kaldığınız dönemler yok ise sistemsel bir hatadan ötürü borç çıkarılmış olabilir. Bağlı bulunduğunuz SGK merkezine kimliğinizle giderek sorunu düzeltebilir, borcunuzu sildirebilirsiniz. 

Mert Bey selam, benim bir diş polikliniğim mevcut. Ben burada yardımcı diş hekimi asistanı çalıştırmak istiyorum ancak bir türlü bakanlık tarafından izin verilmiyor. Bu konuda ne yapmamız gerekir, biz mi yanlış yapıyoruz?

Merhaba, yabancı çalışma izinlerinde bazı yasaklı meslekler vardır. Gümrük müşaviri, ebe ve diş hekimliği gibi meslekler yasak meslekler kapsamındadır. Diş hekimi asistanı olarak İŞKUR kayıtlarında ayrıca binlerce açık ilan mevcuttur ve bu yüzden ret cevabı verilmektedir. Ya da personeli diş hekimi olarak çalıştırma ihtimaliniz göz önünde bulundurulduğundan ret cevabı verilebilir. Ret cevabı vermesi için bakanlığın onlarca nedeni var açıkçası. 

Mert bey erken emeklilik yasası çıkacak mı? EYT Ne durumdadır bilgi verebilir misiniz? 

Merhaba, EYT ile ilgili çalışmalar hükümet kanadında sürdürülmektedir. Net bir proje henüz belli değildir, tüm modellere EYT’lilerin her kesiminden tepki olduğundan hükümette bu işten nasıl sıyrılırız diye düşünüyordur. 2022 Yılı sonlarına doğru sayın Cumhurbaşkanı kanunlaşacak modeli açıklayacak diye biliyoruz, beklemedeyiz.

işçinin fesih hakkı işçinin fesih hakkı nelerdir