İşe giriş için sağlık raporu nereden alınır, ücreti nedir?

TAKİP ET

İşe girmek isteyenlerin yerine getirmesi gereken şartlardan olan sağlık raporu nasıl alınır sorusuna vatandaşlar yanıt aramaktadır. İşe giriş sağlık raporu ücreti nedir? İşe giriş için alınması gereken sağlık raporu örnekleri ve detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İşveren kişiler, bünyesinde çalışacak kişileri sağlık sorunlarını bilmek istediğinin yanı sıra sağlıklı bireyler ile çalışmak istemektedir. Her işe göre değişen sağlık raporları nereden alınır? Sağlık raporu ücreti nedir? İşe giriş için gerekli olan sağlık raporu hakkında merak edenler haberimizde yer almaktadır. 

İşe giriş sağlık raporu nereden alınır? 

Sağlık raporu için öncelikle sağlık kontrolünden geçer ve sağlık muayenesine tabi tutulur. Bu muayene de tamamlandıktan sonra iş yeri hekimi tarafından almanız gereken işe giriş sağlık raporu hazırlanmaktadır. Bu durumda sağlık kontrolleri ve fiziki sağlık muayenesinin hangi koşullarda gerçekleştirileceği iş yeri hekimlerine göre oldukça fazla değişkenlik göstermektedir. Bu anlamda özel olarak hizmet sunan bazı kurum ve kuruluşlar da mevcuttur.

İşe giriş sağlık raporu ile ilgili nelere dikkat edilmelidir? 

Bu rapor için gerekli olan sağlık testleri bakanlık tarafından izin belgesi ve ruhsatı mevcut olan laboratuvarlarda gerçekleştirilmektedir. İşe giriş sağlık raporu alma konusunda her geçen yıl yeni bir yönetmelik düzenlemesi kamuoyuna duyurulmaktadır. Ancak değişmeyen tek husus ise bu işe giriş sağlık raporunun iş yeri hekimleri tarafından alınması gerekliliğidir. İstisnai durumlar için ilgili yönetmelikte alternatif seçenekler ifade edilmiştir. 50 yaş üstü kişiler istisnadır. İşe giriş sağlık raporu alınacak merkezlerin listesi makalemizin sonundan temin edebilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporunun geçerlilik süresi ne kadardır? 

Bu raporun geçerlilik süresi çok riskli çalışma alanlarında yer alacak personeller için 12 ay, riskli sektörlerde bulunacaklar için 36 ay ve daha az risk arz eden platformlar içinse 5 yıl olarak belirlenmiştir

İşe giriş sağlık raporu örneği 

işe giriş için sağlık raporu sağlık raporu nereden alınır sağlık raporu geçerlilik süresi sağlık raporu ücreti