İŞKUR'dan annelere müjdeli haber! İşte Anne Projesi kapsamında annelere 3.300 TL ödeme yapılacak

TAKİP ET

İŞKUR'dan anneler müjdeli bir haber geldi. İŞKUR'dan yapılan duyuruya göre İşte Anne Projesi kapsamında annelere 3.300 TL ödeme yapılacak. İşte konu hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Türkiye’de bir yandan iş hayatlarına devam eden bir yandan da çocuklarını yetiştirmeye çalışan milyonlarca anne bulunuyor. Devlet ise çeşitli kurumlar aracılığıyla bu annelere maddi yardımlar yapmaya devam ediyor. Devletin maddi olarak kendilerine yetemeyen kadınlara yaptığı yardımlardan en bilineni olan kreş yardımının 2022 yılında ne kadar olacağı kadınların gündeminin üst basamaklarını meşgul etmeye devam ediyor. Konu hakkında İŞKUR’dan ise bir son dakika duyurusu geldi. İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre İşte Anne Projesi kapsamında annelere 3.300 TL ödeme yapılacak. 
İŞKUR’dan Annelere İşte Anne Projesi Müjdesi
Türkiye’deki vatandaşlara istihdam sağlama konusunda en etkili kurumlardan birisi olan İŞKUR’dan çalışan kadınlara İşte Anne Projesi müjdesi geldi. Bu proje kapsamında bulunan annelere günlük 110 TL olmak üzere aylık 3.300 TL para desteği sağlanacak. Üç aylık dönemde yapılan yardım ise kişi başına 9.900 TL’yi bulacak. 
İşte Anne Projesi desteğinden 0-15 yaş arası çocuklar faydalanabiliyor. Başvuru yapan annelerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olarak kayıt olması, işverenin birinci ve ikinci dereceden akrabası olmaması ve işbaşı eğitim programına başvuru yapması gerekiyor. 
İŞKUR’dan Destek Üzerine Destek
İşkur İşte Anne Projesi dışında çeşitli destek projelerini de hayata geçirmiş durumda. Kreş Desteği adı altında sağlanan 5.651 TL’lik bu maddi desteğin annelerin istihdama katılmalarını ve ihtiyaçlarını gidermelerini kolaylaştırmak amacıyla yapılacağı belirtiliyor. Kurumsal çocuk bakımı projesi kapsamında 1.510 TL, işbaşı eğitim programına katılım sağlayan annelere bakım desteği olarak 400 TL veriliyor.
Kurumsal Çocuk Bakım Projesi fırsatından yararlanmak isteyen annelerin 0-60 ay aralığında çocuklarının olması, sigortalı olarak bir işte çalışıyor olması ve MEB’e bağlı eğitim kurumlarında çocuklarını okutuyor olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan annelere 2 yıl boyunca 1.510 TL destek veriliyor. Sigortalı olarak çalışan annelerin işten ayrılması durumunda iş arama ve çocuğunun kreşe devam etmesi süreci için 3 aylık bir süre tanınıyor. 
Annesi veya babası vefat eden çocuklara bakıcılık yapan kişiler maddi durumları elverişsiz ise kreş desteğinden faydalanabiliyor. Fakat baktıkları çocukla aynı yerde oturmaları gerekiyor. Kreş yardımına başvuru yapmak isteyen kişilerin T.C. kimlik belgelerini, işyeri onaylı maaş bordrosunu, ikametgah adreslerini, nüfus kayıt örneklerini, kiracılarsa kira belgeleri veya kontratlarını ve okul öncesi eğitim veya bakım kurumu onaylı çocuk kayıt bilgi formunu kendilerine en yakın İŞKUR binasına getirmeleri gerekiyor.

İŞKUR çalışan anneler İşte Anne Projesi kreş desteği