İŞKUR'dan işsiz vatandaşlara müjdeli haber! Günlük 50 TL maaş verilecek

TAKİP ET

İŞKUR'dan işsiz vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Buna göre günlük 50 TL maaş verilecek. Bu haberle birlikte insanlar gerekli şartları internet üzerinden araştırmaya yöneldi. İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşayan milyonlarca işsiz vatandaş bir işte çalışmayı ve gelir elde etmeyi amaçlıyor. İşsiz nüfusun azaltılması amacıyla pek çok devlet kurumu işletmelere çeşitli konularda destek vererek onların daha kolay işçi almalarını sağlıyor. İstihdam ve maddi destek adına en çok destek veren devlet kurumlarından birisi olan İŞKUR’dan özellikle işsiz vatandaşları ilgilendiren önemli bir haber geldi. İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre işsiz olan vatandaşlara günlük 50 TL verilecek. Bu haberle beraber İŞKUR’un işsiz insanlara sağladığı günlük 50 TL’lik maaş için gerekli şartları öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor.
İŞKUR Günlük 50 TL Maaş Şartları Nelerdir?
İŞKUR’un işsiz vatandaşlar için sağladığı günlük 50 TL maaş için gerekli bazı şartları karşılamak gerekiyor. İşte o şartlar:
– 15 yaşını tamamlamış olmak
– İŞKUR’a kayıtlı olmak
– İŞKUR danışmanınızla karar verdiğiniz bir alanda eğitim almak
– 12 aylık eğitim programına katılmış olmak
– Emekli olmamak gereken şartlar arasında yer alıyor.
Yukarıda belirtilen şartları karşılayan insanlar İŞKUR’un resmi internet adresi olan www.iskur.gov.tr adresine giriş yaparak veya İŞKUR’un kendilerine en yakın il müdürlükleri müracaat ederek başvuru işlemlerini başlatabilirler. 
İŞKUR’un sağladığı günlük 50 TL’lik maaş sadece işsiz insanlar için değil işveren ve İŞKUR için de fayda sağlamaktadır. Çünkü bu kapsamda işe alınan vatandaşlar kendi hayatını sürdürebilecek kadar birikim ve tecrübe kazanırken aynı zamanda ailelerine az da olsa maddi katkı sağlamaktadır. Bu uygulama sayesinde yaklaşık 500 bin liseli ve üniversiteli mezun kişilerin istihdama kazanılması amaçlanmaktadır. 

İŞKUR istihdam İŞKUR günlük 50 TL işsiz vatandaş