İŞKUR'dan işverenlere müjdeli haber! İşsizleri işe alanlara 7 bin 693 TL destek verilecek

TAKİP ET

İŞKUR'dan işverenlere müjdeli bir haber geldi. Buna göre işsizleri işe alanlara 7 bin 693 TL destek verilecek. Bu haberle birlikte kadın ve erkek istihdamında ciddi bir artış olması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Türkiye’de iş arayışlarına devam eden milyonlarca işsiz iş bulmak amacıyla çeşitli iş yerlerine başvuru yapmayı sürdürüyor. Hükümet de yaşanan istihdam sorununu çözmek adına adımlar atmayı sürdürüyor. İşsizlere umut olacak haber ise İŞKUR’dan geldi. Buna göre işsiz vatandaşlara istihdam sağlayan işverenlere bin 25 TL ile 7 bin 693 TL arasında sosyal güvence desteği verilecek. Söz konusu bu destek 54 ay boyunca işverenlere ödenecek.
İŞKUR’dan Önemli İstihdam Adımı
İş arayışlarına tüm hızlarıyla devam etmelerine rağmen iş bulamayan vatandaşlara müjdeli haber İŞKUR’dan geldi. İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre işsiz vatandaşlara istihdam sağlayan işverenlere bin 25 TL ile 7 bin 693 TL arasında sosyal güvence desteği verilecek. Bununla birlikte işsizlik ödeneği alan kişileri işyerlerine alan kişilere de prim teşviki verilecek. Bu fırsattan yararlanmak isteyen işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) aylık primlerini ödemeleri ve hizmet belgelerini teslim etmeleri gerekiyor. 
Prim teşvikinden yararlanmak isteyen vatandaşların son 6 aydır işsiz olması, işe giriş tarihinden 6 ay öncesinde sigortalı olarak çalışmak ve özel sektörde işe girmek gerekiyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin alacağı primler kişilerin yaşına göre değişiyor. Yani 18 yaş ve üzerindeki kadınları işe alanlara 24-54 ay arası, 18-29 yaş arasında bulunan erkekleri işe alanlara 12-54 ay, 29 yaş ve üzerindeki erkekleri işe alanlara ise 6-30 ay arasında prim verilecek. 
Söz konusu primlerin masrafı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

İŞKUR istihdam işveren işsiz müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanlığı