İŞKUR İşbaşı Eğitimi nedir? İŞKUR İşbaşı Eğitimine nasıl ve nereden başvurulur?

TAKİP ET

İŞKUR, her bir vatandaşımızın bir meslek sahibi olmaları için ve her işsiz durumda olan vatandaşımızın da yararlanabileceği bir iş başı eğitim programları hazırlamaktadır. Hazırlanan bu iş başı eğitim programlarına katılım sağlayan işsiz vatandaşlar, eğitimini almış oldukları iş kolu üzerinden eğitim bittikten sonra işe girme şansını elde etektedirler. biz de bu haberimizde sizler için İŞKUR İşbaşı Eğitimi nedir? İŞKUR İşbaşı Eğitimine nasıl ve nereden başvuru yapılır? sorusunu yanıtlayacağız.

Reklam
Reklam

İŞKUR, Türkiyede yaşayan her bir vatandaşımızın bir meslek sahibi olmaları için ve her işsiz durumda olan vatandaşımızın da yararlanabileceği bir iş başı eğitim programları hazırlamaktadır. Hazırlanan bu iş başı eğitim programlarına katılım sağlayan işsiz vatandaşlar, eğitimini almış oldukları iş kolu üzerinden eğitim bittikten sonra işe girme şansını elde etektedirler. biz de bu haberimizde sizler için İŞKUR İşbaşı Eğitimi nedir? İŞKUR İşbaşı Eğitimine nasıl ve nereden başvuru yapılır? sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak paylaşacağız. 
Ülkemizde ki her bir vatandaşımızın birer iş sahibi olmalarını hedefleyen ve bu hedef doğrultusunda da eğitim kursları hazırlayan İŞKUR, hazırlamış olduğu bu iş başı programları ile işsiz durumda ki binlerce kişinin de bir iş ve meslek sahibi olmasında katkı sağlamaktadır. çok uzun zamandır devam etmekte olan bu programlar hakkında da malesef ki her vatandaşımız yeterli düzeyde bilgi sahibi olamamaktadır. 

İŞKUR işbaşı eğitim programı nedir?
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı; İŞKUR tarafından İŞKUR 'a kayıt yaptırmış olan ve işssiz durumda olan vatandaşlarımızın bir meslek üzerine yoğunlaşarak deneyim sahibi olması ve sonrasında da çok daha kolay bir şekilde işe giriş yapması amacı ile hazırlanmış olan bir eğitim programı olarak bilinmektedir. iş başı eğitim programı üzerinden teorik olarak eğitim alan vatandaşlarımız almış oldukları bu eğitimin sayesinde program bittikten sonra hem bir meslek alanında tecrübe elde ediyorlar hem de bu meslek üzerinden bir işe giriş yaparak kendi paralarını kazanma şansını yakalamış olmaktadırlar. 
İŞKUR iş başı eğitim programını bitiren vatandaşlarımız, İŞKUR 'un yardımı sayesinde de bir meslek sahibi olmanın yanında ayrıca birde iş sahibi olma hakkını da elde etmektedirler. Hem işsiz hem de herhangi bir meslek sahibi olmayan vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan bu eğitim programı ile çok kısa bir süre içinde bir meslek sahibi olmanızda oldukça mümkündür. 

İŞKUR işbaşı eğitim programı için gerekli olan başvuru koşulları nedir?
İŞKUR iş başı eğitim programına başvuru yapmak için öncelikle kişilerin gerekli olan başvuru koşullarını taşıyor olmaları gerekmektedir. İŞKUR iş baş eğitim programı için gereken başvuru koşulları ise şunlardır;

İŞKUR 'a kayıt yaptırmış bir işssiz olmak

15 yaşından büyük olmamak

İş veren kişinin birinci dereceden veya ikinci dereceden yakın akrabası olmamak

Herhangi bir kurumdan emekli olmamış olmak

Eğitim programı başlamadan önceki 3 aylık süre içinde eğitim programına başvuru yapan iş verenin yanında daha önce çalışmamış olmak gerekir 

Eğitim programına başlamadan önceki 1 aylık süre içinde uzun vadeli olan sigorta kollarına ait olan prim ödemelerinin yapılmamış olması gerekir

İş ile meslek danışmanlığı hizmetlerinden daha önce yararlanmamı olmak gerekirİŞKUR işbaşı eğitim programı için gerekli olan belgeler nedir?
İŞKUR iş başı eğitim programına başvuru yapacak olan işsiz vatandaşlarımızın başvurular için kurum tarafından belirlenmiş gerekli olan birtakım belgeleri haır etmeleri gerekiyor. İŞKUR işbaşı eğitim programına başvuru için gereken belgeler ise şunlardır;

Eğitime katılmak için talep dilekçesi gerekli

İşveren taahhütnamesi gerekli

Ön talep formu gerekli

İşveren türüne bağlı olan ticaret sicil gazetesi, vakıf senedi ile dernek tüzüğü gerekli

İş verenin bağlı bulunduğu birlik veya odanın kayıt belgeleri, noter tarafından onaylanmış olan örnekler veya işveren kişisinin hukuki durumunu gösterir bir belge gerekli

Son 3 ay içinde sigortalı olarak çalışan sayısını gösteren belge gerekli

İş veren kişisinin imza yetkisini gösterir belge gerekli
İŞKUR işbaşı eğitim programı ne kadar sürüyor?
İŞKUR iş başı eğitim programı ne kadar sürüyor? sorusunun yanıtı şu şekildedir; İŞKUR tarafından verilmekte olan iş başı eğitim programının süresi, mesleklerin sektörlerine göre değişmektedir. Günlük olarak 5 saat ile 8 saat arasında yapılan bu eğitimler, haftanın 6 gününü aşmayacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda da haftada en çok 45 saat boyunca eğitim alınmaktadır. 
İşkur iş başı eğitim programlarının süreleri ise şöyledir;

Bilişim sektörü ile imalat sektörü için İŞKUR iş başı eğitim programı tam 6 ay boyunca sürmektedir.

Muhabirlik ve ilgili olan meslekler içi İŞKUR iş başı eğitim programı tam 9 ay boyunca sürmektedir.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ile kodlama meslekleri için İŞKUR iş başı eğitim programı tam 9 ay boyunca sürmektedir.

Diğer sektörler için de İŞKUR iş başı eğitim programı tam 3 ay boyunca sürmektedir.
İŞKUR iş başı eğitim programına başvurular nasıl yapılmaktadır?
İŞKUR iş başı eğitim programı için kurum tarafından daha önceden belirlenmiş olan koşullara uygunluğu olan ve istene gerekli belgeleri de eksiksiz bir şekilde hazır eden tüm işsiz vatandaşlarımız, İŞKUR iş başı eğitim programına başvurularını yapabilmektedirler. İŞKUR iş başı eğitim programına başvuru yapmak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve hizmet merkezleri kullanılmaktadır. 
81 il geneli kapsamında yapılacak olan başvurular için işsiz olan vatandaşlarımıza herhangi bir başvuru zaman aralığı da verilmemektedir. İŞKUR 'a kayıt yaptırmış fakat herhangi bir meslek üzerinden ise eğitimi olmayan kişiler istedikleri zaman başvuru işlemlerini yapabilirler.

İŞKUR iş başı eğitim programına kimler katılım sağlayamaz?
İŞKUR tarafından verilmekte olan iş başı eğitim programına, ne yazık ki herkes katılım sağlayamıyor. İŞKUR iş başı eğitim programına kimler katılım sağlayamaz? sorusunun cevabı şu şekildedir;

İş veren kişisinin birinci dereceden veya ikinci dereceden yakınları olan kişiler

İş veren kişisinin yanınnda son 3 ay içinde çalışıp işten çıkmış olan kişiler

SGK 'lı olan kişiler

Emekli olan kişiler

Aktif bir şekilde çalışan kişiler

İŞKUR İŞKUR işbaşı eğitim programı işbaşı eğitim programına nasıl başvurulur?